Erdoğan Erzurum'da İstanbul için oy istedi: ''Sakın bir yanlışlık olmasın' diyerek uyaracaksınız değil mi?'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Erzurum mitinginde konuştu. "Ramazanın bayramı gelmeden 31 Mart'ı milli irade bayramı haline getirmeye hazır mıyız?" diyen Erdoğan, Erzurumlu seçmenden İstanbul, Ankara ve İzmir için oy istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Erzurum Miting Etkinlik ve Gösteri Alanı'nda düzenlenen mitinginde halka seslendi.

Erzurumlu seçmenden 3 il için oy isteyen Erdoğan, " İstanbul'da Erzurumlu çok. İstanbul'daki Erzurumlu kardeşlerimizi arayacaksınız değil mi? Onları 31 Mart'a giderken 'Sakın bir yanlışlık olmasın' diyerek uyaracaksınız değil mi? Aynı şekilde Ankara'daki Erzurumlu kardeşlerimizi de arayacaksınız değil mi? İzmir'deki Erzurumlu kardeşlerimi de arayacaksınız değil mi?" dedi.

haber-gorseli-001.jpg

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Erzurum'da bir kez daha siz dadaşlarla hasret gidermekten memnuniyet duyuyorum. Ecdadımızın nakış gibi işleyerek bir sanat şaheserine dönüştürdüğü Erzurum, bugün yine bir başka güzel. Her hanım kardeşimizin bir Nene Hatun yüreği taşıdığı, her delikanlısını dadaşlık töresince yiğitlik adabına yetiştiren Erzurum için ne desek azdır.

'DADAŞ FARKINI YİNE GÖSTERDİ'

Öncelikle 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'na milletvekilliğinde yüzde 67, cumhurbaşkanlığında yüzde 74 oy oranı ile verdiğiniz destek için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı'nın en verimli netice aldığı şehirlerimizin başında Erzurum geliyor.

Seçim sonuçlarına bakarak anlıyoruz ki dadaş farkını yine gösterdi, dadaş vefasını yine gösterdi, dadaş sevdasını yine gösterdi. Dadaş dosta da düşmana da mesajını yine verdi.

8879291.jpg

'ALANDA 40 BİN KİŞİ VAR'

Şartlar ne olursa olsun, yari bildiği ülkesine, milletine hizmet eden Erzurumlunun gönlü daima hoş olmuştur. Üstelik Erzurumlu bu sancak nöbetini tam bin yıldır en küçük bir aksamaya meydan vermeden tutmaktadır. Asırlarca ata yurtlarından gelen milyonlarca insanımızın Anadolu'ya giriş kapısı hep Erzurum olmuştur. Ermeni çetelerin yaptığı katliamların acısına rağmen vatanı korumak için canını dişine takan Erzurumlunun hikayeleri nesiller boyunca birer destan olarak anlatılacaktır.

Yine dedim ki sorun bakalım şu anda meydan ne kadar? Rakamı aldım, bugün 40 bin. Cumhuriyetimizin kurucu şehirlerinden olan Erzurum'un Türkiye Yüzyılı'nda lokomotifliğini üstleneceğinden şüphe duymuyorum.

8879716.jpg

'31 MART'I MİLLİ İRADE BAYRAMI HALİNE GETİRMEYE HAZIR MIYIZ?'

Erzurum'da başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Bu mübarek günleri manevi kazanımların yanında çalışmalarımız bakımından da çok iyi değerlendirmeliyiz.

İnşallah ramazanın bayramı gelmeden 31 Mart'ı milli irade bayramı haline getirmeye hazır mıyız? Bunun için de çok çalışacağız. Her zamankinden daha fazla koşturacağız. Ben karşımda işte böyle bir ruh, böyle bir heyecan, böyle büyük bir adanmışlık görüyorum. Rabbim hepinizden razı olsun diyorum.

'ERZURUM'U DEPREME DAYANIKLI ŞEHİR YAPMAYA KARARLIYIZ'

Biz insanlarımıza ve şehirlerimizi bu güne kadar hep eser ve hizmet siyasetiyle gösterdik. Erzurum'a 21 yılda 173 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. 107 adet sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. Ülkemizin önemli deprem kuşaklarından olan Erzurum'u depreme dayanıklı bir şehir yapmaya kararlıyız. Bunun için bakanlık ve belediyeleri seferber edeceğiz.

Erzurum'a çok daha fazla yatırım yapacağız. Hizmetlerin hız kesmeden devam etmesi için sizlerden yine çok güçlü destek bekliyoruz.

8879722.jpg

'MİLLETİMİZİN KUTLU DAVASINI PAZARLIK MESELESİ YAPTIRMAYIZ'

Kardeşlerim, AK Parti ve Cumhur İttifakı, bu milletin kökü Peygamber Efendimize ve milletimizin binlerce yıllık tarihine uzanan bir medeniyet davasının bugünkü temsilcisidir. Bizim talip olduğumuz tek miras işte bu medeniyet mirasıdır. Bu dava öyle büyük bir mirastır ki onu ancak layıkıyla taşıyabilecek olanlar üstlenebilir.

Milletimizin bu kutlu davasının birilerince pazarlık masalarında meze yapılmasına gönlümüz razı gelmez. Kimsenin şahsıyla meselemiz yoktur. Üzüntümüz, kazanarak davasına katkıda bulunmak yerine sırf pazarlıkta el yükseltmek için kaybettirme anlayışıyla 6'lı masalara oturanlaradır.

'TENEFFÜS ETTİĞİMİZ ÖZGÜRLÜK ORTAMI ALTIN TEPSİDE SUNULMADI'

Türkiye, bizden önceki nesillerle başlayıp bizimle devam eden, bizden sonraki nesillerin bir kısmının da yaşadığı sıkıntılı dönemlerden geçerek bugünlere geldi. Bugün doya doya teneffüs ettiğimiz özgürlük ortamı birileri tarafından bizlere altın tepside sunulmadı. Hangi kazanımın, hangi bedeller ödenerek elde edildiğini milletimiz gayet iyi biliyor. Hele hele dadaş çok daha iyi biliyor, Erzurum çok daha iyi biliyor. Kazanımlarımızın elitler başta olmak üzere birilerini hala rahatsız ettiğini aklı selim olan herkes görebiliyor.

Tek parti faşizmi kalıntısı zihniyet, terör örgütü uzantısıyla el ele vererek pusuda beklediğini her fırsatta ispatlıyor.

8879293.jpg

'İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DEKİ ERZURUMLULARI ARAYACAKSINIZ DEĞİL Mİ?'

Şimdi, buradan siz kardeşlerime bir şey daha söyleyeceğim. İstanbul'da Erzurumlu çok. İstanbul'daki Erzurumlu kardeşlerimizi arayacaksınız değil mi? Onları 31 Mart'a giderken 'Sakın bir yanlışlık olmasın' diyerek uyaracaksınız değil mi? Aynı şekilde Ankara'daki Erzurumlu kardeşlerimizi de arayacaksınız değil mi? İzmir'deki Erzurumlu kardeşlerimi de arayacaksınız değil mi? Hep beraber Türkiye'yi ayağa kaldıracağız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (26)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
26 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN