Erdoğan, deprem bölgesini işaret etti: Fitne hareketlerine rağmen...

Erdoğan, deprem bölgesini işaret etti: Fitne hareketlerine rağmen...

28 Mayıs 2. tur seçimleri öncesi deprem bölgesini ziyaret eden Cumhur İttifakı adayı Erdoğan, Gaziantep'te açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Deprem anından itibaren yürütülen tüm fitne hareketlerine rağmen depremzede kardeşlerimizin bize verdiği destek büyük bir moral desteği olmuştur" dedi.

28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turu için siyasi partiler ve adaylar çalışmalarını sürdürüyor. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesine yönelik düzenlediği ziyaretler kapsamında bugün Gaziantep'te vatandaşlarla buluştu. Erdoğan, seçimde deprem bölgesindeki vatandaşların desteğine işaret ederek "Deprem anından itibaren yürütülen tüm fitne hareketlerine rağmen depremzede kardeşlerimizin bize verdiği destek büyük bir moral desteği olmuştur" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

DEPREM ANINDAN İTİBAREN TÜM İMKANLARIMIZ SEFERBER EDİLDİ

Sevgili Gaziantepliler, değerli kardeşlerim, sizleri muhabbetle selamlıyoruz. Gaziantep'in gönlümüzdeki yeri her zaman farklı olmuştur. Gaziantep'i bir an olsun yalnız bırakmadı. Dün Adıyaman ve Kahramanmaraş'taydık. Bugün Hatay'daydık, şimdi de Gaziantep'teyiz. Gaziantep ne muhteşemsin. Haftaya pazara sandıkları patlatıyor musunuz? Bay bay Kemal'i emekli ediyor musunuz? Gaziantep'e inanıyorum. Buradan başta İslâhiye ve Nurdağı olmak üzere tüm ilçelere selamını iletiyorum. Deprem anından itibaren tüm imkanlarımızı seferber ettiğimiz biliyorsunuz.

1 YIL İÇERİSİNDE BİTECEK 619 BİN KONUT

Bakanlarımız, Belediye Başkanlarımız bir an olsun bölgeden ayrılmadı. Bölgede dönüşümlü olarak görevlendirdiğimiz 650 bin personelle herkese yetişmeye çalıştık. Kardeşlerim yaşadıkları yerlerden ayrılmak istemeyen 3 milyon kardeşimiz için çadır ve konteyner kentler kurduk. Başka şehirlere gidenler için ilave yardımlar yaptık. Sadece günü kurtarma değil uzun vadeli bir yapılanma için orta hasarlı konutları da dönüşüme dahil ettik. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Bu kadar kısa sürede afet enkazlarını kaldırıp şehirleri inşa eden başka ülke yoktur. Bayramda teslim ettiğimi ilk köy evleri çalışmamız hızını gösteren bir örnekti. Hedefimiz 319 bini 1 yıl içerisinde bitecek 619 bin konutu yaparak şehirlerimizi süratle ayağa kaldırmak.

GAZİANTEP'İN TOPARLANMASI SEVİNDİRİCİDİR

Evi ve işyeri depremde hasar gören vatandaşlarımın tamamını yeni yuvalarına kazandırana kadar durmadan çalışacağız. Deprem anından itibaren yürütülen tüm fitne hareketlerine rağmen depremzede kardeşlerimizin bize verdiği destek büyük bir moral desteği olmuştur. 50 bin insanımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Bil hassa afetin ilk günün de hava şartları nedeniyle yaşasan aksiliklere rağmen ulaşılmıştır. Alanda 100 bin kişi var. Gaziantep böyle işte. Ben inanıyorum ki haftaya pazar Gaziantep'ten çok farklı bir ses Gaziantep'ten gelecek. Şehir merkezimizde çok fazla yıkım olmadı için Gaziantep çevre illere kol kanat gerdi. Evini iş yerini depremzedelere açanları biliyorum. Rabbim hepinizden razı olsun. Aylık 1 milyar doları bulan ihracatıyla ülkemizin önde gelen istihdam merkezlerinden olan Gaziantep'in toparlanması da sevindiricidir. Bugüne kadar olduğu gibi Gaziantep'in yatırım üretim yolunda attığı her adımda yanında olacağız. Bu şehri kendisine verilen her şeyi hak eden bir şehir. İnşallah Amanos Tünelleri ile biz de şehrimize olan şükranımızı ileteceğiz. Hızlı Tren hattının da tamamlanmasıyla Gaziantep'in her bakımdan cazibesi artacaktır.

KONUT FİYATLARI VE KİRALAR CAN SIKICI NOKTADA

Konut fiyatları ve kiralar ülkemizin her yerinde can sıkıcı bir noktaya geldi. Bu yükselişi tetikleyen pek çok sebep olduğunu biliyoruz. Ama yine de karşımızdaki tabloyu kabullenemeyiz. Makul ve orantılı hiçbir sebebi olmadığı halde sırf aç gözlülükten fahiş kira artışı yapanların ümüğünü sıkacağız. İkinci ve asıl çözümümüz gerek TOKİ kanalıyla, gerek özel sektörle konut artışı sağlayacağız. 500 bin konut ve 1 milyon altyapılı arsa kampanyası bunun bir parçasıdır. Mesela İstanbul'da 5 yılda inşa edeceğimiz 1,5 milyon yeni konut bunun bir parçasıdır. Kira fiyatlarındaki şişkinliği ortadan kaldırmaya kararlıyız. Gıda da benzer şeyler yapacağız. Biz milletimizdeki sofrasındaki ekmeği hem büyütmenin hem de sürekli kılmanın peşindeyiz. Bunun yolu çalışanlarımızın gelirini artırmaktan ve esnafımızı desteklemekten geçiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN