Erdoğan muhalefeti hedef aldı: Bunların demokrasiyle alakaları yok

Erdoğan muhalefeti hedef aldı: Bunların demokrasiyle alakaları yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel atma töreninde muhalefeti hedef aldı. Erdoğan, "Bunların demokrasiyle falan yakından uzaktan alakası yok. Bunlar teröristlerle el ele yol yürürler. 14 Mayıs'ta bunları Cudi'ye, Gabar'a, Besler Deresi'ne gömmeye var mıyız?" dedi.

Cumhurbaşkanı ve Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te afet konutları temel atma töreninde konuştu. Burada toplanan kalabalığa seslenen Erdoğan, muhalefete yüklendi. Yüksek Seçim Kurulu'nun adaylığına yönelik itirazları reddettiğini hatırlatan Erdoğan, "Çıkmışlar, 'Erdoğan aday olamaz.' E ne oldu? Yüksek Seçim Kurulu suratlarına vurdu mu?" Şimdi ne diyorlar, 'Anayasa Mahkemesi'ne gidiyoruz.' Yolunuz açık olsun. Anayasa Mahkemesi'nin bundan önce ne karar verdiklerinden de haberleri yok. Bunlar ne Anayasa bilir, ne kanun... Bunların demokrasiyle falan yakından uzaktan alakası yok. Bunlar teröristlerle el ele yol yürürler. 14 Mayıs'ta bunları Cudi'ye, Gabar'a, Besler Deresi'ne gömmeye var mıyız? Geçmişte gömdük, yine gömeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

"Yüzlerce belediyemiz deprem bölgelerinde çok güzel işlere imza attı. Partimizin belediyeleri çalışmalarını yürüttü, hala yürütüyorlar. Enkazın yarısını kaldırdık. Durmak yok, yola devam dedik. Geçici barınma alanlarını, konteyner, prefabrik, çadır, eldeki tüm imkanlarla yaygınlaştırıyoruz. İş yerleri açılmaya, fabrikalarda çarklar dönmeye başladı. 2 buçuk milyon insanımızı deprem bölgesi dışındaki illerinde misafir ediyoruz.

"7 BİN 87'SİNİN TEMELİNİ BUGÜN ATIYORUZ"

Evini kaybetmiş insanlarımızı bir an önce yeni yuvalarına kavuşturmak istiyoruz. Kalıcı konutların inşa sürecini depremin hemen ardından başlattık. Amacımız, toplam 650 bin yeni konut yaparak depremzede vatandaşlarımıza teslim etmektir. Gaziantep'te 29 bin 741 deprem konutu ve 12 bin 650 köy evi inşa edeceğiz. Bu konutlardan 7 bin 87'sinin temelini bugün buradan atıyoruz.

"BİR KEZ DAHA CUMHUR İTTİFAKI OLARAK DESTEĞİNİZE TALİBİZ"

Bugüne kadar milletimize verdiğimiz her sözü tuttuk. Tarihimizin en kapsamlı, en güçlü, demokrasi ve kalkınma atılımlarının altında imzalarımız var. Milletimiz de bugüne kadar bizi hiç yalnız bırakmadı. Hep yanımızda oldu. Şimdi bir kez daha Cumhur İttifakı olarak desteğinize talibiz.

"ARTIK ASIL BÜYÜK ŞAHLANIŞIN EŞİĞİNDEYİZ"

Son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü demokrasi ve kalkınma alt yapısıyla, önceki dönemlerin eksiğini önemli ölçüde telafi ettik. Artık asıl büyük şahlanışın eşiğindeyiz. Önümüzde 14 Mayıs seçimleri var. Kazasız belasız bir şekilde bu seçimi de atlattıktan sonra tüm vaktimizi enerjimizi atlattıktan sonra Türkiye Yüzyılı'nın inşasına kendimizi vereceğiz. Ben size inanıyorum. Türkiye'yi daha büyük bir vizyona kavuşturmak istiyoruz. Biz size efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik.

"CUMHURBAŞKANI SEÇMEK DEMEK, DEVLETİ VE HÜKUMETİ İDARE EDECEK KİŞİYİ SEÇMEK DEMEK"

Ülkemizin eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, haberleşmede, enerjide, tarımda, sanayide, şehirleşmede, sporda, sosyal desteklerde nereden nereye geldiğini görenler bu sözümüzle neyi murat ettiğimizi çok iyi bilir. Şurada kaldı 40 gün. Biliyorsunuz artık cumhurbaşkanı seçmek demek, yürütmenin başını yani devleti ve hükumeti idare edecek kişiyi seçmek demek. Derdi millet olmayanlar işportacı mantığıyla bu makamı ulufe dağıtma yeri haline getirmeye çalışıyor.

"BUNLAR NE ANAYASA BİLİR, NE KANUN"

Çıkmışlar, 'Erdoğan aday olamaz.' E ne oldu? Yüksek Seçim Kurulu suratlarına vurdu mu? Şimdi ne diyorlar, 'Anayasa Mahkemesi'ne gidiyoruz.' Yolunuz açık olsun. Anayasa Mahkemesi'nin bundan önce ne karar verdiklerinden de haberleri yok. Bunlar ne Anayasa bilir, ne kanun... Bunların demokrasiyle falan yakından uzaktan alakası yok. Bunlar teröristlerle el ele yol yürürler. 14 Mayıs'ta bunları Cudi'ye, Gabar'a, Besler Deresi'ne gömmeye var mıyız? Geçmişte gömdük, yine gömeceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN