Deprem soruşturmalarında tutuklu sayısı arttı

Deprem soruşturmalarında tutuklu sayısı arttı

Kahramanmaraş depremleri sebebi ile yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda tutuklananların sayısı 317'ye yükseldi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde yıkılan ya da üzerinde imara aykırı değişiklik yapıldığı öne sürülen binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında; 1431 şüpheli belirlendi. Şüphelilerden 317'si tutuklandı, 509'u hakkında adli kontrol kararı verildi, 314 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Gözaltındaki 2 kişinin işlemleri ise sürüyor. 92 kişi hakkında ise gözaltı talimatı bulunuyor. Şüpheli olarak tespit edilenlerden 4'ünün yurt dışında olduğu, 65 kişinin ise hayatını kaybettiği belirlendi. 128 şüpheli de ifadesi alınarak serbest bırakıldı. Ayrıca tutuklu bulunan 317 kişinin 108'i müteahhit, 173'ü yapı sorumlusu, 18'i yapı sahibi, 18'i binada değişiklik yapan kişilerden oluştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN