Erdoğan, ikinci tur için oyunu kullandı

Erdoğan, ikinci tur için oyunu kullandı

Türkiye'de siyasi tarihinde ilk kez ikinci tur heyecanı yaşanıyor. Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanının belirleneceği ikinci tur seçimde oyunu kullandı. Oy verme işleminin ardından açıklama yapan Erdoğan, seçim sonuçlarının 14 Mayıs'a kıyasla erken sonuçlanacağına işaret ederek, ''Partiler yok, sadece 2 aday söz konusu inanıyorum ki çok seri bir şekilde oylama bitecektir. Türkiye yüzde 90'a varan katılımla demokrasi mücadelesini verdi.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için İstanbul'da Saffet Çebi Ortaokulu'nda oylarını kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Demokrasi hayatımızın ilk defa iki turlu bir seçime şahit oluyoruz. Birinci tur malum 14 Mayıs'ta gerçekleşmişti. İkinci tur da bugün 28 Mayıs'ta gerçekleştirmiş oluyoruz. Partiler yok, 1 metre boyunda bir oy pusulası yok, sadece 2 aday söz konusu.

Ve bu iki adaya halkımız oylarını vereceği için de inanıyorum ki çok seri bir şekilde bugünkü oylama da bitecektir. Ancak Türk demokrasi hayatının cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk defa böyle bir oylamaya şahit oluyoruz.

Dünya tarihinde yüzde 90'a varan bir katılımla gerçekleşen bir ülke yoktu. Türkiye yüzde 90'a varan katılımla demokrasi mücadelesini verdi, bugün de bunu inanıyorum ki aynı şekilde gerçekleştirecektir. c. Katılımın son ana kadar rehavete varmadan gerçekleşmesini özellikle vatandaşlarımdan rica ediyorum."

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN