Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mescid-i Aksa diplomasisi sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mescid-i Aksa diplomasisi sürüyor

İsrail, şiddetin en büyük örneğini saldırılarını sürdürdüğü Mescid-i Aksa'da sergilerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin saldırılarına ilişkin diplomatik görüşmelerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Erdoğan, dün Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile ayrı ayrı görüşürken, bugün Katar Emiri Al Sani ve Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah ile telefonda görüştü.

İsrail, şiddetin çirkin yüzünü dünyanın gözleri önünde Mescid-i Aksa'da sergiliyor. İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için nöbet tutan Filistinlilere saldırısında 200'den fazla kişiyi yaraladı. Filistin Kızılayı, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere müdahalesinde yaralananların sayısının 278'e yükseldiğini açıkladı. 1 kişi de hayatını kaybetti. İsrail'in durmak bilmeyen şiddetinin dozu giderek artarken dün Gazze'de sivillere karşı gerçekleştirdiği saldırıda şehit sayısı 25'e yükseldi.

İsrail'in dünyanın gözleri önünde gerçekleştirdiği vahşetin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile ayrı ayrı birer telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını ele almak için diplomasi görüşmesine devam eden Erdoğan, bugün de Katar Emiri Şeyh Al Sani ve Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah ile telefonda görüştü.

KATAR EMİRİ AL SANİ İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin diplomasini bugün Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek sürdürdü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsrail'in Kudüs, Mesid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik saldırılarına karşı bölge ülkeleri ve uluslararası kamuoyunun harekete geçirilmesi noktasında Türkiye ve Katar'ın birlikte yapacağı çalışmaların önemli olduğunu ifade etti.

kk.jpgkk.jpgKatar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani

MALEZYA KRALI İLE KRİTİK GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah Riayatuddin Al-Mustafa Billah ile telefonda görüştü. Erdoğan, Türkiye ve Malezya'nın İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları konusunda tüm platformlarda yakın iş birliği yapacağına inandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, ikili ilişkiler ile İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı.

basliksiz-1.jpgMalezya Kralı Sultan Abdullah Şah Riayatuddin Al-Mustafa Billah

ERDOĞAN'DAN 'TEK SES VE TEK YÜREK' ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırarak Filistinlilere yaşattığı zulüm karşısında, tek yürek ve tek ses olmak gerektiğini belirterek, Türkiye ve Malezya'nın bu konuda Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere ilgili tüm platformlarda yakın iş birliği yapacağına inandığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN