Erdoğan'dan Putin'e çağrı: Hep birlikte barışın yolunu açalım

Erdoğan'dan Putin'e çağrı: Hep birlikte barışın yolunu açalım

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişiminde 11'inci güne girildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ele alındı, Türkiye-Rusya ilişkileri değerlendirildi. Erdoğan, “Hep birlikte barışın yolunu açalım” çağrısını yineledi. Kremlin ise iki liderin görüşmesinin ardından Putin'in Erdoğan'a "Rusya, Ukrayna ve yabancı ortaklarıyla diyaloğa hazır" dediğini aktardı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişiminde 11'inci güne girilirken saldırıların şiddeti de artıyor. Türkiye ise barış için diplomatik çabalarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Ukrayna sorununun bir an evvel barışçı yöntemlerle çözümü konusunda her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Acil bir genel ateşkesin bölgedeki insani endişeleri gidermenin yanında, siyasi çözüm arayışlarına da fırsat vereceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hep birlikte barışın yolunu açalım” çağrısını yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ateşkesin sağlanması, insani koridorların açılması ve bir barış anlaşmasının imzalanması için acilen adım atılmasının önemini vurguladı.

Ukrayna tarafıyla ve diğer ülkelerle sürekli temas halinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapsamlı müzakerelerin yapılması ve netice alınması için çabalarını sürdüreceğini dile getirdi.

KREMLİN'DEN İKİ LİDERİN GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Görüşmeye ilişkin Kremlin'den yapılan açıklamadaysa, Putin'in Erdoğan'a "Rusya Ukrayna ve yabancı ortaklarıyla diyaloğa hazır" dediği aktarıldı. Buna göre Putin, Ukrayna'daki askeri operasyonun planlarına uygun ilerlediğini belirtti.

Putin Erdoğan’a, operasyonun ancak Kiev’in askeri eylemlerine son vermesi ve Rusya’nın taleplerini kabul etmesi halinde duracağını söyledi.

YORUMLAR (16)
16 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN