Erdoğan Millet İttifakı'nı hedef aldı: İftira ve yalanla propaganda yaptılar

Erdoğan Millet İttifakı'nı hedef aldı: İftira ve yalanla propaganda yaptılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin seçim sürecinde iftira ve yalanla propaganda yaptığını savunarak, "29 Mayıs'ta bankadan para çekmeyecek kimse, döviz kuru artacak dediler. Ne oldu? Hiçbir şey. Sırf üç-beş oy almak için siyasi tarihimizin en rezil kampanyasına imza attılar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs'ta yapılan seçimin ardından bugün TOBB 79. Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı, 21 yıldır yalnızca hizmet siyaseti yaptıklarını söyleyerek, muhalefetin ise seçim süreci boyunca iftira ve yalanla propaganda yaptığını savundu. Bu seçimin sonuçlanmasıyla artık parlamenter sisteme dönüş isteğinin tamamen son bulmasını gerektiğini ifade eden Erdoğan, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne devam' mesajı verdi.

'HİZMET MÜCADELEMİZDE HEP SİZİNLE YÜRÜDÜK'

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Büyük ve güçlü Türkiye idealine sahip çıkan tüm TOBB üyelerine teşekkür ediyorum. Türkiye'ye hizmet mücadelemizde hep sizlerle yol yürüdük. Demokrasimize yönelik tehditlere, ekonomimizi çökertmek için yapılan saldırıları sizlerle püskürttük. Türkiye ekonomisini beraber büyüttük. Kişi başı geliri beraber yükselttik. İhracatımızı 255 milyar dolara beraber çıkarttık. Milletimizin 60 yıllık hayali Türkiye'nin otomobili TOGG'u birlikte gerçeğe dönüştürdük.

'21 YILLIK EŞSİZ BİR BAŞARI HİKAYESİ YAZDIK'

Son 21 yıla damga vuran bu eşsiz başarı hikayesini beraber yazdık. Bundan sonra da aynı çizgide yürüyüp, farklı hesaplarla hareket edenleri asla aramıza sokmayacağız. Sorunlara ortak akılla çözüm arayacağız. İş dünyası, siyaset aklı beraber hareket edeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz.

'İKİ SEÇİM DE DEMOKRATİK ŞEKİLDE TAMAMLANDI'

Tarihimizin en önemli seçim süreçlerinden birini hamdolsun başarıyla tamamladık. 14 Mayıs'ta seçimlerin Meclis boyutu neticelendi. 28 Mayıs'ta da cumhurbaşkanlığı tamamlandı. Her ikisini de demokratik bir şekilde yapıp, hiçbir olumsuz hadisenin olmamasını sağladık. Bir kez daha seçim sonuçlarının hayırlar getirmesini Rabb'imden niyaz ediyorum. İradesini sandıkta yansıtan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. 28 Mayıs gecesini bayram gibi geçiren tüm dost ve kardeş ülkelere de teşekkür ediyorum.

'SEÇİMİN KAZANANI TÜM MAZLUM VE MAĞDURLAR'

Milletimiz Türk-Kürt, Alevi-Sünni diye ayıranlara, terör örgütlerinin desteklediklerine geçit vermemiştir. Kazanan Türk milleti olmuştur. Milletimiz yabancı dergilerin kapaklarına aldanmamıştır. Tüm vatandaşlarımız, gurbetteki kardeşlerimiz bu seçimin kazananıdır. Tüm mazlum ve mağdurlar bu seçimin kazananıdır. Milli irade bir kez daha en güzel şekilde tecelli etmemiştir. Halkımız önce Meclis'te çoğunluğu 323 vekille Cumhur İttifakı'na ardından cumhurbaşkanlığını yüzde 52,18 oyla şahsımıza vermiştir.

'DİMYAT'A PİRİNCE GİDİP EVDEKİ 40 VEKİLDEN OLDU'

Millet bakanlık, mevki pazarlığı yapılan kumar masasına tekmeyi vurup devirmiştir. Dimyat'a pirince gidenler evdeki 40 milletvekilinden olmuştur. İktidar hırsıyla yapılan yanlış hesaplar bu defa Bağdat'tan değil sandıktan dönmüştür. CHP'nin 40 milletvekili azaldı, hesap uzmanı böyle yapar mı? Herhalde CHP'ye oy veren vatandaşlarımız da bunu düşünecek.

'ESKİ SİSTEM TARTIŞMALARI ARTIK RAFA KALKMALI'

Bu kirli ittifaklar, bu kirli bir araya gelişler ne demokrasiye sığar, ne bu milletin ruh köküne, kültürel değerlerine sığar? Ki gereken cevabı milletimiz vermiştir. Eski sistem tartışmalarını artık tamamen rafa kaldırmalı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tekemmül ettirmeye odaklanmalıyız. Artık yeni şeyler söylemek gerek. Muhalefet de durup düşünmeli. Bu ülkede zaten muhalefet noksanlığı var.

'YOĞUN DESTEK İÇİN DEPREMZEDELERE TEŞEKKÜRLER'

Depremzedelerimizin hem vekil hem cumhurbaşkanlığı seçiminde bize yoğun destekleri için teşekkür ediyorum. Onlar bu süreçte yaralarını sararken bir yandan da tercihleri yüzünden hakarete maruz kaldı. Biz buna asla müsaade etmeyeceğiz. Deprem bölgelerini de en kısa sürede ayağa kaldıracağız. Öncelikli gündemimiz onların yaralarını sarmak.

'İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI HİÇ GÖRMEZDEN GELMEDİK'

İş dünyamızın taleplerinin de farkındayız. Şimdiye kadar asla sorunlarınızı görmezden gelmedik. Her yıl bakanlarımla birlikte sizlerin sorunlarını istişare ettik, bu toplantılar vasıtasıyla çözümleri belirledik. İnşallah bundan sonra da bu adımları beraber atacağız.

'ALTIN DEĞERİNDE BİR BEŞ SENE KAZANDIK'

Son zamanda adeta bir siyasi şantaj olarak kullanılan vizeyi de halledeceğiz. Yolunuza çıkan engelleri ortadan kaldırmak için canla başla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu çabalarımızı sahte gündemlerle heba edemeyiz. Boşa harcayacağımız bir anımız bile yok. Altın değerinde bir beş sene kazandığımıza inanıyorum. Caddelerdeki o mutluluğu gördüm, gerçekten bu milletin bir evladı olduğum için Rabb'ime şükürler olsun. Yükümüz ağır ama dolu dolu bir beş yılımız var.

'SİYASİ TARİHİMİZİN EN REZİL KAMPANYASI'

Gördünüz siz de, seçim sürecinde ne iftiralar ne yalanlar söylediler. İnsanoğlu böyle bir şey yapar mı ya? Şu seçimi atlatalım diye, öyle söylediler. Ya senin belediye başkanların ne yaptı bir ispatlayın ya? 29 Mayıs'ta bankadan para çekmeyecek kimse, döviz kuru artacak dediler. Ne oldu? Hiçbir şey. Sırf üç-beş oy almak için siyasi tarihimizin en rezil kampanyasına imza attılar. Ülke ekonomisini Londra tefecilerine teslim edemediler ama. Sizden bunlara prim vermemenizi temenni ediyorum. Biz bunlara aldanmayıp 21 yıldır olduğu gibi işimize odaklanacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (41)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
41 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN