Hablemitoğlu suikastı ile ilgili iddianame kabul edildi! Katil Türkiye'ye böyle girmiş

Hablemitoğlu suikastı ile ilgili iddianame kabul edildi! Katil Türkiye'ye böyle girmiş

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili; aralarında FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen ile firari emekli Albay Levent Göktaş'ın da bulunduğu 10 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi ile ilgili aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve firari emekli Albay Levent Göktaş'ın da bulunduğu 10 kişi hakkında hazırlanan iddianame Ankara 36'ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianemede, Gülen ile örgüt yöneticilerinden Mustafa Özcan, Aydın Köstem ve eski istihbaratçı Enver Altaylı, Hablemitoğlu'nu öldürmeye azmettirmekle suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanacak. Bu şekilde suikastın üzerinden 20 yıl geçtikten sonra dava açılmış oldu.

TETİKÇİ TÜRKİYE'YE HAYALET GİBİ GİRMİŞ

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre; Bulgaristan’da tutuklu olan eski Özel Kuvvetçi Albay Levent Göktaş’ın, Hablemitoğlu suikastı için Fethullah Gülen’in sağ kolu Mustafa Özcan ve aynı zamanda eski MİT’çi Enver Altaylı aracılığı ile azmettirildiği iddia edilirken, tetiği de eski Özel Kuvvetçi Tarkan Mumcuoğlu’nun çektiği aktarıldı.

364 sayfalık iddianamede Mumcuoğlu’nun cinayet işlemek için Türkiye’ye gizli bir şekilde tıpkı bir hayalet gibi geldiği aktarıldı. Mumcuoğlu’nun cinayet tarihinde ise Kazakistan’da resmi görevde görünmesine rağmen olaydan yaklaşık 15 gün önce askeri kargo uçağı ile birlikte Kıbrıs üzerinden “pasaport kontrolüne takılmadan” kayıt dışı olacak şekilde Türkiye’ye geldiği ileri sürülen iddianamede, Mumcuoğlu’nun suikastı gerçekleştirdikten sonra tekrar Kazakistan’daki görevine döndüğü anlatıldı. İddianamede, “Mustafa Levent Göktaş suç örgütü” başlığı altında bir bölüme de yer verilerek, Göktaş’ın bir suç örgüt kurduğu, bu örgütün tespit edilebilen üye sayısının dört olduğu iddia edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN