Memur zammında dördüncü toplantı

Memur zammında dördüncü toplantı

Memur ve memur emeklisinin 2 yıllık zam oranını belirlemek için yapılan görüşmelerde uzlaşma olmayınca devreye giren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, bugün dördüncü kez toplandı.

Memur ve memur emeklilerinin maaş zam oranlarının belirmesine kısa bir süre kaldı. Zam oranını tespit etmekle görevlendirilen Hakem Kurulu, çalışmalarına bugün de devam ediyor.

1 Ağustos'ta başlayıp, 22 Ağustos'ta sona eren 7 Toplu Sözleşme görüşmelerinde taraflar, 2024 ve 2025 yıllarında uygulanacak memur ve emeklileri için zam oranında anlaşma sağlayamadı. Zam oranı dışında sosyal hakların da görüşüldüğü toplantılarda, Kamu İşveren Heyeti ile sendikalar arasında 11 hizmet kolunun tamamında mutabakat sağlandı.

1kapak-004.jpg

Daha önceki Toplu Sözleşmelerde de devreye giren Hakem Kurulu, zam oranına karar vermek üzere toplantılar gerçekleştiriyor.

31 AĞUSTOS'A KADAR BELİRLENECEK

Hakem Kurulu, 11 kişiden oluşuyor, heyetin en geç 31 Ağustos'a kadar zam oranına karar vermesi bekleniyor.

Kurulun verdiği karar, tartışmaya kapalı olacak ve yeni yılla birlikte uygulamaya geçirilecek.

DÖRDÜNCÜ TOPLANTI BAŞLADI

Bugün saat 14.00'te, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde Kamu Görevlileri Hakem Heyeti 4. toplantısı başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN