Bakan Özer duyurdu: Hatay ve Adıyaman'da okullar açılıyor

Bakan Özer duyurdu: Hatay ve Adıyaman'da okullar açılıyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ordu'da açıklamalarda bulunurken, deprem bölgesinde yer alan Hatay ve Adıyaman’da 24 Nisan'da eğitim öğretimin başlayacağını duyurdu.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından, 11 ilde okullar bir süreliğine tatil edilmişti. Depremlerden en çok etkilenen iller arasında olan Adıyaman ve Hatay'da ise hala okullar açılmazken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu iki ilde okulların ne zaman açıkladığını duyurdu.

Adıyaman ve Hatay'da tüm Türkiye'nin ara tatilden döndüğü 24 Nisan'da okullarda tekrar zil çalacak. Bakan Özer, konu ile ilgili olarak, "Hatay ve Adıyaman’da 24 Nisan yani 1 haftalık ara tatil sonrası eğitim öğretimin başlaması kararı aldık. Yani 24 Nisan itibari ile 81 ilde tüm ilçelerde eğitim başlayacak" dedi.

xcvv-3.webpMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer

Özer, aynı zamanda, "10 ilimizde 3 bin 450 destekleme kurs noktasında çocuklarımıza destek olmayı sürdürüyoruz. Şu ana kadar 145 bin öğrencimiz kurslardan faydalanıyor. 1 haftalık tatilde açık olacaklar. Eğitimin normalleşmesindeki katkılarından dolayı İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya AFAD başkanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini de kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN