HDP ve DSP kura çekimine katılmayacağını YSK’ya bildirdi

HDP ve DSP kura çekimine katılmayacağını YSK’ya bildirdi

Halkların Demokratik Partisi ve Demokratik Sol Parti, bugün yapılacak olan ittifak ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri için kura çekimine katılmayacağını Yüksek Seçim Kurulu’na bildirdi.

Bugün ittifak ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri için kura çekilecek. Halkların Demokratik Partisi ve Demokratik Sol Parti, kura çekimine katılmayacaklarını açıkladı.

HDP, YSP ADI ALTINDA GİRME KARARI ALDI

Hakkında kapatma davası açılan HDP, 14 Mayıs'taki seçimlere Yeşil ve Sol Parti (YSP) adı altına girme kararı almıştı. Seçim bildirgesini de Yeşil ve Sol Parti adı altında açıklayan HDP, milletvekili adaylarını da bu parti üzerinden göstererek seçime girecek.

DSP, CUMHUR İTTİFAKI'NI DESTEKLEYECEK

DSP ise dün Cumhur İttifakı'nı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldığını duyurdu. DSP'nin AK Parti listelerinden seçime girmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN