İmamoğlu hakkındaki casusluk iddianamesi kabul edildi

İmamoğlu hakkındaki casusluk iddianamesi kabul edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "siyasal casusluk" soruşturması davaya dönüştü. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu dört isim hakkında hazırlanan iddianameyi kabul ederek ilk duruşma tarihini 11 Mayıs 2026 olarak belirledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nun; Ekrem İmamoğlu, Necati Özkan, Hüseyin Gün ve gazeteci Merdan Yanardağ hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamenin mahkemece kabul edilmesiyle birlikte, sanıkların "siyasal casusluk" suçlamasıyla yargılanmalarının önü açıldı.

20 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanıklar hakkında ağır suçlamalar yer alıyor. Savcılık; İmamoğlu, Özkan, Gün ve Yanardağ’ın her biri için 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep etti. Mahkeme heyeti, tensip zaptını hazırlayarak davanın ilk duruşmasının 11 Mayıs 2026 tarihinde, saat 10.00’da Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda görülmesine karar verdi.

HUKUK TARİHİNDE NADİR GÖRÜLEN ÇAKIŞMA

Davanın takvimi, yargılama sürecinde teknik ve hukuki açıdan ilginç bir durumu da beraberinde getirdi. Halihazırda 9 Mart'ta başlayacak olan "İBB davası" kapsamında tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu ve Necati Özkan, aynı gün iki farklı davada hakim karşısına çıkabilir.

Yargılama Takvimindeki Kritik Detaylar:

İBB Davası: 9 Mart 2026’da başlayacak olan ana davanın 11 Mayıs’ta da devam etmesi bekleniyor.

Casusluk Davası: İlk duruşma 11 Mayıs 2026, saat 10.00'da Silivri'de başlayacak.

Hukuki Durum: İki ismin aynı gün, iki farklı mahkemede savunma yapma zorunluluğu, duruşma takvimlerinde bir revizyonu ya da SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) üzerinden katılımı gündeme getirebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN