Karamollaoğlu: Borç-faiz-borç sarmalından kurtulamıyoruz

Karamollaoğlu: Borç-faiz-borç sarmalından kurtulamıyoruz

Partisinin 22'inci kuruluş yıl dönümünde konuşan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu. Son günlerde peş peşe gelen ÖTV ve KDV zamları konusunda iktidarı eleştiren Karamollaoğlu, "Borç-faiz-borç sarmalından ne devletimiz ne de milletimiz kurtulamamakta; her geçen gün giderek artan bir borç batağına sürüklenilmektedir. Şu son 2 ayda milletin sırtına yüklenen vergiler ve yağan zam yağmuru dahi bir iktidarın başarısızlığını ortaya koymaya yeter de artar" dedi.

Partisinin 22'inci kuruluş yıldönümünde düzenledikleri basın açıklamasında konuşan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, son günlerde peş peşe gelen ÖTV ve KDV zamları konusunda iktidarı eleştirdi. "Son 2 ayda milletin sırtına yüklenen vergiler ve yağan zam yağmuru dahi bir iktidarın başarısızlığını ortaya koymaya yeter de artar" diyen Karamollaoğlu, "TBMM’de ve her zeminde bu hususları dile getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

Öte yandan partilerinin kuruluş yıldönümüyle aynı güne denk gelen Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümüyle ilgili de konuşan Karamollaoğlu, "Biz iktidar ortağı olduktan sonra bir an bile tereddüt etmeden Mehmetçiğimizi karaya çıkardık. Soydaşlarımızın feryadını dindirdik. Adaya huzur ve barış getirdik. Milli Görüşün dirayeti azmi ve kararlılığı cumhuriyet döneminde Hatay'dan sonra ikinci toprak kazanımımızdır" ifadelerini kullandı.

karamolla.jpg

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bugünkü toplantımız özellikle iki özel gündeme dair olacaktır. Bunlardan ilki; 20 Temmuz 1974’te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı’dır. 1974 yılına gelene kadar Kıbrıs’ta soydaşlarımıza karşı acımasız katliamlar yapılıyordu. Ada’da terör estiriliyordu. Fakat maalesef, iktidarda bulunanların gıkı bile çıkmıyor, konu kınamalarla geçiştiriliyor; “Batılı ülkeler ve uluslararası kamuoyu ne der acaba?” çekincesiyle tek bir adım dahi atılmıyordu. Milli Görüş, iktidar ortağı olana kadar da bu böyle devam etti. Kıbrıs hususunda, Milli Selamet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin koalisyon hükümeti dönemi bir dönüm noktası oldu. Biz iktidar ortağı olduk ve “O ne der, bu hangi tehditleri savurur, kim bunu engellemeye çalışır.” hiç bunları düşünmeden, bir an bile tereddüt etmeden Mehmetçiğimizi Ada’ya çıkarttık.

karamollaoglu-3.jpg

'KIBRIS KONUSUNDA TAVİZ VERMEMEKTE KARARLIYIZ'

20 Temmuz, farklı siyasi kanaatlere sahip partilerin, vatan söz konusu olunca, nasıl bir ve beraber hareket edebileceğinin en güzel örneklerinden birisidir. 20 Temmuz, bu milletin kahraman evlatlarının yazdığı tarihi destanlardan birisidir. Tüm dünya bilsin ki; Kıbrıs, biz Milli Görüşçülerin kırmızı çizgisi, aziz milletimizin de milli davasıdır. Kıbrıs konusunda, asla en ufak taviz vermez, bir santim dahi geri adım atmayız. 550 şehit vererek elde ettiğimiz kazanımlarımızı, her şart altında, canımız pahasına dahi olsa, koruruz. Altını çize çize ifade ediyorum Türkiye'nin Kıbrıs sorunu diye bir sorunu yoktur. Şimdi atılması gereken adımlar bellidir. Türkiye adadaki askeri varlığını daha da güçlendirmelidir.

'SESSİZ YIĞINLARIN SESİ OLACAĞIZ'

20 Temmuz aynı zamanda partimizin de kuruluş yıldönümüdür. Edilen dualar, sarf edilen samimi gayretlerle bu güne geldik. Bugün yine aynı ilke ve hedefler doğrultusuna yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Saadet Partimiz TBMM çatısı altında bir grup ile temsil edilmeye başladı. Bu aşamada Gelecek Partisi'ne, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'na bir kez daha teşekkürü bir borç biliyorum. Milletimizin sorunlarına talep ve toplantılarına bugün dünden çok daha etkili bir şekilde dile getireceğiz. Milletimizin derdi bizim derdimizdir. Biz en azından sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam etmekte kararlıyız. Ülke ve millet olarak milli görüş politikalarından uzaklaşmanın ağır bedellerini ödüyoruz. Milli Görüş politikalarından uzaklaşmanın hangi ağır problemleri beraberinde getirdiğini son 20 yıllık süreç ortaya koymuştur.

karamollaoglu.jpg

'BORÇ-FAİZ-BORÇ SARMALINDAN KURTULAMIYORUZ'

Milli Görüş politikalarından uzaklaşmanın hangi ağır problemleri de beraberinde getirdiğini son 20 küsür yıllık süreç çok net olarak ortaya koymaktadır. Milli Görüş’ün ilke ve değerlerinden taviz vererek iktidara gelenlerin 20 yılın sonunda ülkemizi ne denli kötü bir tablo ile karşı karşıya bıraktığını üzülerek görüyoruz maalesef.

Ahlaktan adalete, ekonomiden eğitime, sağlıktan tarıma ve dış politikaya varıncaya dek tüm alanlarda lime lime dökülüyoruz adeta! İsraf, rüşvet ve yolsuzluk almış başını gitmiş, yoksulluk hiç olmadığı kadar milletimizin belini bükmüş; her geçen gün bir önceki günü arar hale gelinmiştir. Borç-faiz-borç sarmalından ne devletimiz ne de milletimiz kurtulamamakta; her geçen gün giderek artan bir borç batağına sürüklenilmektedir. Yanlış yatırım anlayışı nedeniyle kaynaklarımız çarçur edilmekte; üretimi, hızlı ve yaygın kalkınmayı esas olan ekonomik model bir kez dahi uygulanmamaktadır.

'ZAM YAĞMURU İKTİDARIN BAŞARISIZLIĞINI ORTAYA KOYUYOR'

Bırakın son 22 yılı, sadece şu son 2 ayda milletin sırtına yüklenen vergiler ve yağan zam yağmuru dahi bir iktidarın başarısızlığını ortaya koymaya er yetde artar! Bugün uzun uzadıya bir değerlendirme yapmayacağım, TBMM’de ve her zeminde bu hususları dile getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz. Bu konuları görüşmek üzere TBMM’miz de toplantıya çağrılmış bulunmaktadır.

Bugün iki özel gündemle bu toplantıyı gerçekleştireceğimizi ifade etmiştim; sadece bugün gelinen noktanın Milli Görüş politikalarından uzaklaşmanın bir sonucu olduğunu ifade etmek için küçük bir parantez açmakla yetineceğim. Bilinmelidir ki; bugün yaşadığımız problemler sonuç, Milli Görüş çizgisinden sapmalar sebeptir! Bugünkü duruma göz göre göre gelinmiştir; merhum Erbakan Hocamızın işaret ettiği, ısrarla uyarıda bulunduğu ne varsa bugüne dek tek tek gerçekleşmiştir.

'KAPI KAPI PARA BULMAK İÇİN GEZEN BİR ÜLKE HALİNE GELDİK'

Bugün kapı kapı para bulmak için gezen bir ülke konumuna gelmeyelim diye yıllarca uyardık, dinlemediler. Anlattık; ya anlamadılar ya da daha vahimi anlamazdan geldiler. Milli Görüş yolundan zaten çıkmışlardı; bir daha da yollarını, yönlerini bulamadılar maalesef… Ne diyelim; Allah kendilerine akıl, fikir, basiret ve feraset versin, çok geç de olsa hatalarından dönme erdemini gösterebilirler inşallah."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN