Kılıçdaroğlu: AK Parti, devleti tehlikeye atıyor

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında "Ordunun gemisini AK Parti seçim otobüsüne döndürdüler. İnanılmaz şeyler yaşıyoruz bu seçimde. AK Parti, devleti tehlikeye atıyor farkında bile değil çünkü umurunda bile değil." dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Milli Savunma Sanayii" başlıklı yeni bir video paylaştı. "Devletin savunmasını, ordusunu bile bir seçim propagandasına dönüştürdüler. Siz hiç böyle bir propaganda gördünüz mü geçmişte?" diyen Kılıçdaroğlu, "Ordunun gemisini AK Parti seçim otobüsüne döndürdüler. İnanılmaz şeyler yaşıyoruz bu seçimde. AK Parti, devleti tehlikeye atıyor farkında bile değil çünkü umurunda bile değil." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, "Devletin taşıyıcı kolonlarını kırdılar. Devlet sallanıyor. Ben Allah korusun bir deprem olmadan o kolonları güçlendireceğim. Savunma sanayi bu kolonlardan biridir ve asla siyasallaştırılmamalıdır." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle;

"SİZ HİÇ BÖYLE BİR PROPAGANDA GÖRDÜNÜZ MÜ?"

"Sevgili halkım, sevgili gençler. Kirli propagandalar devam ediyor. "Bay Kemal gelecek, İHA'lar, SİHA'lar hangara çekilecek. Sosyal yardımlar kesilecek." Tüm bu yalanları, sesleri bile titremeden söylüyorlar. Biliyorum büyük bir çoğunluğunuz bunların yalan olduğunun elbette farkında. Yahu devletin savunmasını, ordusunu bile bir seçim propagandasına dönüştürdüler. Siz hiç böyle bir propaganda gördünüz mü geçmişte? Yüz yıllık savunma sanayimizin hiç böyle kullanıldığını gördünüz mü? Duydunuz mu? Yapılmadı, vallahi yapılmadı. Çünkü bazı şeyler kutsaldır. Hepimizin ortak meselesidir. Bir ayrışma olmasın diye sorumlu bir siyasetçi bunu katiyen yapmaz. Ama Erdoğan nere, sorumluluk nere?

"AK PARTİ, DEVLETİ TEHLİKEYE ATIYOR"

Mesela bu gemilerin mühendislerini, AK Partili, CHP'li, İYİ Partili diye ayırabilir misiniz? Ayıramazsınız. Parti başka, Türk devleti başka. Devlet söz konusu olunca yoktur birbirimizden farkımız. Bu kafayla devlet kalmaz. Söz konusu Türkiye ise hangi mühendisin hangi partiye oy attığının zerre önemi olabilir mi? O zaman neden Saray, propagandasını yapıyor? Neden devletin savunma sanayisini siyasallaştırıyor? Ordunun gemisini AK Parti seçim otobüsüne döndürdüler. İnanılmaz şeyler yaşıyoruz bu seçimde. AK Parti, devleti tehlikeye atıyor farkında bile değil çünkü umurunda bile değil. Parti devleti demek devletin büyük bir riske atılması demektir.

"SAVUNMA SANAYİ SİYASALLAŞTIRILMAMALI"

Bu konudaki tavrımı net söyleyeyim. Devletin taşıyıcı kolonlarını kırdılar. Devlet sallanıyor. Ben Allah korusun bir deprem olmadan o kolonları güçlendireceğim. Savunma sanayi bu kolonlardan biridir ve asla siyasallaştırılmamalıdır. Çünkü düşmanın gelmemesine güvenmeyiz ama ona karşı hazır olmaya güveniriz. Hazır olmak, bir dizi teknik hazırlıktan ziyade ülkenin savunmaya değer olduğunun inancıyla başlayan bir ruh halidir. Hazır olmak budur. Türkiye'de 85 milyon insan bu ruh halindedir. Neden yabancılaştırıyorsunuz insanları kendi gemisine? Politik tartışmalarımız ne olursa olsun ordumuz bunun dışında kalmak zorunda. Bayrakla nasıl kampanya yapılamıyorsa, ordunun gemisiyle de yapılmamalı. Çünkü ülkemizin bağımsızlığı ve milli menfaatleri her şeyin üzerindedir.

"TÜM PARTİLER HADDİNİ BİLECEK"

Son olarak şunu da ekleyerek bitireceğim. Sürekli iftira atanlar, Yunanistan'ın silahlandırdığı adalarla ilgili bir şey yaptılar mı? Her şeyleri palavra sevgili halkım. Her şeyleri yalan ama sabredin. Devlet yine devlet olacak. Tüm partiler, genel başkanı olduğum CHP de dahil tüm partiler haddini bilecek. Devlet ve parti işleri artık birbirine karıştırılmayacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN