Kırmızı bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı

Kırmızı bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı

Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı uyuşturucu baronları Karadağ uyruklu Sead Dedeic ve Hollanda uyruklu Marciano Eugene Ruimwijk, İstanbul'da düzenlenen operasyonlarla yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamayla, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan iki kişinin İstanbul'da düzenlenen operasyonlarla yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Fransa tarafından çıkartılan İnterpol Kırmızı Bülteniyle 'Uyuşturucu Madde Ticareti, Kaçakçılık ve Karapara Aklama' suçlarından aranan Karadağ uyruklu Sead Dedeic ve Hollanda tarafından çıkartılan İnterpol Kırmızı Difüzyon Mesajıyla (Acil Yakalama Mesajı) Hollanda'nın Capelle bölgesinde 'Uyuşturucu Madde Ticareti ve Ateşli Silahlar' suçlarından aranan Hollanda uyruklu Marciano Eugene Ruimwijk İstanbul’da düzenlenen operasyonlarla yakalandı."

OPERASYONUN AYRINTILARI

Sead Dedeic, Fransa’nın talebi üzerine İnterpol Kırmızı Bülteniyle aranıyordu. Dedeic, uyuşturucu madde ticareti, kaçakçılık ve kara para aklama gibi ciddi suçlardan dolayı uluslararası arananlar listesine girdi. Diğer zanlı, Hollanda uyruklu Marciano Eugene Ruimwijk ise Hollanda’nın Capelle bölgesinde uyuşturucu madde ticareti ve ateşli silahlar suçlarından aranıyordu ve İnterpol Kırmızı Difüzyon Mesajı ile hakkında acil yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, her iki zanlının yerini tespit ettikten sonra düzenledikleri başarılı operasyonlarla Dedeic ve Ruimwijk’i gözaltına aldı. Yakalanan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN