Konya'nın Kulu ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem, Ankara başta olmak üzere Kayseri ve Niğde gibi komşu illerde de şiddetli şekilde hissedilerek paniğe neden oldu. Özellikle Ankara sınırına yakınlığı nedeniyle başkentte yaşayan vatandaşları sokağa döken sarsıntının ardından, deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan önemli bir analiz geldi. Ercan, depremin kaynağını açıklarken, "Daha büyük deprem beklemiyorum" diyerek endişeli vatandaşlara bir nebze olsun rahat bir nefes aldırdı.

PROF. DR. AHMET ERCAN DEPREMİ ANALİZ ETTİ
Yaşanan sarsıntının ardından sosyal medya hesabından bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan, depremin Kulu-Tavşancalı Kırığı üzerinde meydana geldiğini belirtti. Ercan'ın açıklaması şöyle:
"Konya’nın Kulu ilçesinden geçen, Kulu-Tavşancalı Kırığı üzerinde olan M5,2’lik küçük deprem Kulu ile dolayda olan depremin kaynağıdır."
ANKARA NEDEN BU KADAR ŞİDDETLİ HİSSETTİ?
Prof. Dr. Ercan, depremin Ankara'da bu denli güçlü hissedilmesinin nedenini ise fay hattının uzanımı ve depremin sığ odağına bağladı:
"Kulu-Tavşancalı kırığı, Tuz Gölü Kırık kuşağının bir parçasıdır. Kırık Ankara’ya doğru uzandığı, odağı sığ olduğundan Ankara sarsılmıştır."

"DAHA BÜYÜK DEPREM BEKLEMİYORUM"
Vatandaşların en çok merak ettiği "Daha büyük bir deprem olur mu?" sorusuna da yanıt veren Prof. Dr. Ahmet Ercan, mevcut veriler ışığında daha büyük bir sarsıntı beklemediğini ifade etti:
"Daha büyük deprem beklemiyorum."
Prof. Dr. Ercan'ın bu açıklaması, özellikle depremi şiddetli hisseden ve paniğe kapılan bölgelerdeki vatandaşlar için önemli bir bilgilendirme ve rahatlama kaynağı oldu. Yetkililer, vatandaşları sakin olmaya, hasarlı binalara girmemeye ve resmi kanallardan gelecek bilgilere itibar etmeye çağırdı. Depremin ardından bölgede artçı sarsıntıların olup olmayacağı ve olası etkileri yakından takip ediliyor.
Konya'da 5,2 büyüklüğünde deprem
Son dakika!.. Fenerbahçe'de Mourinho depremi! İşte Portekizli teknik adamın yeni takımı
