Adalet Partisinden ATA İttifakı seçmenine çağrı: Kılıçdaroğlu'na destek vereceğiz

Adalet Partisinden ATA İttifakı seçmenine çağrı: Kılıçdaroğlu'na destek vereceğiz

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ATA İttifakı'nın eski bileşenlerinden olan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında ikiliden açıklama geldi. Adalet Partisi lideri Vecdet Öz açıklamasında parti olarak Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini bildirdi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu bugün saat 15.00'te ATA İttifakı'nın eski bileşenlerinden olan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'ü ziyaret etme sebebiyle görüşme gerçekleşti. Görüşmenin ardından ikili açıklama yaptı.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini açıkladı.

'BU YAPININ VE SİSTEMİN DEĞİŞMESİ LAZIM'

Basına konuşma yapan Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi aydınlığa çıkarmalıyız, hepimiz sorumluluk içinde hareket etmeliyiz. Bu seçim olmanın ötesinde referanduma evrilmiş durumda, bu yapının ve sistemin değişmesi lazım. Ayın 28'inde bütün vatanseverleri sandığa davet ediyorum. Gelin oyunuzu kullanın, güzel bir Türkiye'yi hep beraber inşa edelim." şeklinde konuştu.

'ATA İTTİFAKI MAÇIN İLK YARISINDA GÖREVİNİ YAPTI'

ATA İttifakı'nın parçası olan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 'ittifak kalmamıştır' açıklaması yapmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sonrasında basına konuşma yapan Vecdet Öz, "Zafer Patisi ile Ata İttifakı'nı kurmuştuk. Ata İttifakı maçın ilk yarısında görevini yaptı. Atatürk çizgisinde bir hareketti. Bunun mimarı Ümit Özdağ ve ikimizdik. İsim babası da bendim. Sinan Oğan Bey'i cumhurbaşkanı adayı olarak birlikte teklif ettik, yüzde 5'te kaldı." ifadelerine yer verdi.

'KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEME KARARI ALDIK'

Vecdet Öz, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik desteğini şu sözlerle açıkladı: "Partilerimiz de baraj altı kaldı. Demokrasinin devam etmesi için biz de kararımızı verdik. Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek kararı çıktı. Bu karar oy birliği ile çıktı. Biz çalışmasaydık Erdoğan birinci turda Cumhurbaşkanı idi. Biz, müdafaa-i hukuk hareketiyiz. Bizler Atatürkçü ve Türk milliyetçisiyiz. Bu ülkeyi "Keşke Yunan kazansaydı." diyenlere asla teslim etmeyeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN