Son dakika! Mısırlı gencin ülkesine iade edilmesiyle ilgili 8 polis görevden uzaklaştırıldı

Son dakika! Mısırlı gencin ülkesine iade edilmesiyle ilgili 8 polis görevden uzaklaştırıldı

Mısır’da darbeci Yargının idama mahkum ettiği İhvan Üyesi Muhammed Abdelhafız Ahmet’in iadesi ile ilgili soruşturma başlatıldı. Havaalanında görevli 8 polis açığa alındı.

İstanbul Valiliği, darbeci Sisi yönetiminden kaçarak Türkiye’ye sığınan Mısırlı Muhammed Abdelhafız Ahmed Hüseyin’in tepkilere neden olan iadesiyle ilgili soruşturma başlattı. 18 Ocak’ta siyasi sığınma talebini redden ve hakkında idam kararı olmasına rağmen Hüseyin’in iade edilmesine karar verilmesiyle ilgili 8 polis görevden uzaklaştırıldı.

Valiliğin açıklaması şöyle:

"Mısır uyruklu Mohamed Abdelhafız Ahmed HUSSEIN adlı yabancı uyruklu şahsın ülkesine gönderilmesi işleminin incelenmesi ve soruşturulması için, Valiliğimizce 05.02.2019 tarihinde Vali Yardımcısı başkanlığında bir komisyon görevlendirilmiştir.

Yürütülecek inceleme ve soruşturmanın selameti bakımından görevli Soruşturmacı teklifi uyarınca;

Valilik Makamının 05.02.2019 tarihli onayları ile Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü Pasaport Kontrol Büro Amirliği'nde görevli (8) Polis Memuru görevlerinden uzaklaştırılmıştır.

Valiliğimizin 04.02.2019 tarih ve 2019-2 sayılı basın açıklamasına ilaveten kamuoyuna saygıyla duyurulur. 05.02.2019"

Öte yandan İhvan Hareketi elleri kelepçelenerek gönderilen ve kendisinden 19 gündür haber alınamayan Hüseyin’in Kahire’de havaalanına iner inmez kaçırıldığını ileri sürdü.

Türkiye’de sivil toplum kuruluşları idam cezasının olduğu bir ülkenin iade talebinin yerine getirilmesinin hukuka va uluslararası antlaşmalara aykırı olduğunu belirterek uygulamaya tepki göstermişlerdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN