Osman Nuri Kabaktepe'den çarpıcı açıklamalar: DEM Parti'nin adayı hem var hem yok

KARAR TV ekranlarında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un yorumuyla yayınlanan Karar Gündem'de AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe siyasetin nabzını tuttu. Yerel seçimde DEM Parti adayının sahada olmadığına dikkat çeken AK Partili Kabaktepe, "Aday hem var hem de yok" açıklamasını yaptı. Kabaktepe, yerel seçim dolayısıyla İstanbul'da başa baş bir yarışın olduğunu dile getirerek, Murat Kurum'un seçimi kazanacağını ileri sürdü.

MERVE ŞİŞMAN

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, KARAR TV'de gündeme dair açıklamalar yaparken, yerel seçime yönelik dikkat çekici ifadeler kullandı. Gazeteci Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularına yanıt veren AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Yeniden Refah Partisi seçmeninin Murat Kurum'u tercih edeceğine dikkat çekti. Öte yandan DEM Parti adayı hakkında değerlendirme yapan AK Partili Kabaktepe, adayın sahada olmadığına vurgu yaparak, "DEM Parti'nin adayı hem var hem yok" şeklinde konuştu.

Kabaktepe, özel şirketlerin Gazze'ye yaptığı ihracata ilişkin sorulan soruları yanıtsız bırakmadı. Özel şirketlerin İsrail'e olan ihracatının yüzde 70 oranında azaldığını dile getirdi. Mevcut Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisini yalanlayan en hızlı belediye başkanı olduğunu söyleyen Kabaktepe, "Söylediği sözlerin yüzde 10'unu bile yapamamış. Yapılan sadece 9 bin konut var. Çocuklara süt dağıtmış, iyi güzel şeyler bunlar" ifadelerine yer verdi.

YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

'KARARSIZ SEÇMEN YÜZDE 5'İN ALTINA İNDİ'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin KARAR TV'de öne çıkan ifadeleri şöyle; "Türk siyasi tarihinde mitingler çok değerli. Farklı yorumlara neden olan mitingler oldu. AK Parti olarak mitinglerde kendimizle yarışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın miting alanındaki rakamı söylemesi bir sitem değildi. Çoşkulu bir kalabalık vardı, Ramazan ayı olması sebebiyle çok uzun olmadı. İstanbul'da başa baş bir yarış var. Miting alanından bir anket sonucu çıkarmak çok demode artık. Kafa kafaya denilen bir süreç içerisindeyiz. Kararsız seçmen artık yüzde 5'lerin altına düştü. Kararsızların tek başına bir beklentisi yok.

'KÜRTLERİN EN BÜYÜK PARTİSİ AK PARTİ'DİR'

Öte yandan İstanbul'da kent uzlaşısı adı altında CHP'nin DEM Parti ile yapmış olduğu bir ittifak söz konusu. DEM Parti'nin adayı hem var hem de yok. Sokakta DEM'in adayını görüyor musunuz? DEM Parti'nin Kürtlerin temsilcisi olduğuna dair söylem, gerçeği yansıtmayan bir söylemdir. Kürtlerin en büyük partisi AK Parti'dir. AK Parti, Kürt partisidir."

yeni-proje-1-001.jpg

'ÖZEL ŞİRKETLERDE İSRAİL İLE TİCARET YÜZDE 70 AZALDI'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, KARAR TV'de Gazze'deki katliama dikkat çekerek Yıldıray Oğur'un, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginde, seçmen kitleniz 'İsrail ile ticareti kesin' pankartları açtığında gözaltına alındı. Ticaret iddialarıyla ile ilgili ne söylersiniz?" sorusuna yanıt verdi.

AK Partili Kabaktepe, "Gazze meselesi bizim için 7 Ekim tarihinde başlamadı. Kamu bir ticaret yapmıyor, tüm anlaşmaları sonlandırdı. Özel şirketlerde de yüzde 70 oranında bir azalma oldu. Kamu İsrail ile ticareti kesti sadece özel şirketler var." şeklinde konuştu.

AK Partili Osman Nuri Kabaktepe, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum'un adaylığı üzerinden sorulara yanıt verdi.

Kabaktepe, Murat Kurum'un teşkilat ile uyumlu olduğuna vurgu yaptı. Öte yandan Yeniden Refah Partisi seçmeninin Kurum'u tercih edeceğine dikkat çekti. Kabaktepe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 29 ve 30 Mart tarihlerinde (Cuma ve Cumartesi günü) İstanbul'da sahada olacağını ileri sürdü.

yeni-proje-2-001.jpg

'AK PARTİ CHP'Lİ YÖNETİMLERE PARTİ AYRIMI YAPMADI'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vaadleri hakkında konuşan Osman Nuri Kabaktepe, "Geçmiş vaadleri sorulunca 'hatırlamıyorum' diyor. Söylediği sözlerin yüzde 10'unu bile yapamamış. Yapılan sadece 9 bin konut var. Çocuklara süt dağıtmış, iyi güzel şeyler bunlar" ifadelerine yer verdi.

İstanbul'un sorunlarından söz eden Kabaktepe 'en büyük' meselenin su sorunu olduğunu dile getirdi. Kabaktepe, "İstanbul'a baraj yaptılar mı? CHP'de yerel yönetim anlayışı yok. AK Parti 20 yılda CHP'li yönetimlere parti ayrımı yapmadı. Buna rağmen engelleniyoruz diyorlar. İmamoğlu kendisini en hızlı yalanlayan belediye başkanı" ifadelerine yer vererek CHP'nin 'engelleniyoruz' çıkışına yanıt verdi.

yeni-proje-1-002.jpg
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul'daki 25 ilçeyi alacaklarını ve bu rakamın daha fazla da olabileceğine vurgu yaptı. Kabaktepe, 'Saatleri kurun, geliyor Murat Kurum' diyerek Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki seçimi kazanacağını ileri sürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN