Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Türkiye'ye gelecek

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Türkiye'ye gelecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Sergey Lavrov’un 6-7 Nisan tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret edeceğini duyurdu. Açıklamada, ziyaret sırasında ikili ilişkilerde ticaret ve enerjinin yanı sıra, Suriye’yle ilişkiler, Ukrayna ve Karabağ’ın da görüşüleceği bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un 6-7 Nisan’da Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacağını bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak Lavrov’un 6-7 Nisan'da Türkiye’ye gideceğini aktaran Zaharova, “Temaslar sırasında başta ticaret, enerji ve turizm dahil olmak üzere karşılıklı çıkar alanlarında ikili işbirliğinin durumu ve beklentiler başta olmak üzere çok çeşitli konuların görüşülmesi planlanıyor” şeklinde konuştu.

Görüşmede uluslararası güncel meselelerin ele alınacağını aktaran Zaharova, Ukrayna, Suriye, Karabağ konularının yanı sıra Orta Asya ve Afganistan ile ilgili de görüşmeler yapılacağını söyledi.

SURİYE BASINI DUYURMUŞTU

Suriye merkezli El Vatan gazetesi, geçtiğimiz günlerde, Türkiye ve Suriye arasında ilişkilerin normalleşmesine ilişkin yeni zirvenin 3-4 Nisan'da başkent Moskova'da yapılacağını duyurarak toplantıya Türkiye, Suriye, Rusya ve İran'ın dışişleri bakan yardımcılarının katılacağını aktarmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN