THK Başkanı Aşçı görevden ayrılıyor

THK Başkanı Aşçı görevden ayrılıyor

THK Başkanı Aşçı kayyumluk görevinden ayrılmak için yargıya başvurdu. Orman yangınları sırasında linçe kurban edilmek istendiğini söyledi.

Geçtiğimiz ay meydana gelen orman yangınlarına uzun süre havadan müdahale edilmemesi gözleri THK uçaklarına çevirmişti. Uçaklar hakkında pek çok açıklama yapılsa da THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı'nın yangınların başladığı gün bölgeye gitmemesi ve THK uçaklarına ilişkin açıklaması ayrıca eleştirilmişti. Aşçı'nın yangınların yaşandığı sırada "Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım" sözleri ise tepkileri artırmıştı.

Ayrıca yangınların meydana geldiği sırada yaptığı açıklamada "Şu anda kullanılabilir 6 uçak var. Fakat şu anda bakımları yapılmadığı için hazır değiller" diyen Aşçı, bir başka tartışma konusunu da gündeme getirmişti.

Habertürk'te yer alan habere göre; Cenap Aşçı kayyumluk görevinden istifa etti. Görevinden alınması için Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Aşçı, orman yangınları sırasında lince kurban edilmek istendiğini söyledi.

THK Kayyumluk görevindeyken yaptığı çalışmaları dilekçede aktarırken, "etik kurallar ve geleneklerimiz de dikkate alınarak kayyımlık görevimden çekilmek istediğimi bildiririm" dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin güneyini adeta saran orman yangınları sürecinde en çok eleştirilen konulardan biri havadan müdahalenin yapılmamasıydı. Yangın söndürme uçaklarının neden kullanılmadığına dair pek çok açıklama yapılsa da son olarak yabancı ülkelerden gelen uçaklarla alevlere müdahale edildi. Ancak THK'ya ait uçakların neden kullanılmadığına dair soru ise gündemden düşmedi. THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, "Uçakların hangarda çürütüldüğü iddialarıyla ilgili olarak, “Şu anda kullanılabilir 6 uçak var. Fakat şu anda bakımları yapılmadığı için hazır değiller. Uçaklar hangarda çalışır halde tutulmuyor" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise "THK ile problemimiz yok, olmaz da. Elindeki uçakla ilgili problem, uçabilecek kapasitede değil, uçsa da performans verecek kapasitede değil" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "THK'nın uçakları varmış falan. Bunu neye göre söyleyebiliyorsunuz. THK'nın elinde kullanılabilecek uçak yok" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN