Türk sinemasının acı kaybı: Hikmet Taşdemir hayatını kaybetti

Türk sinemasının acı kaybı: Hikmet Taşdemir hayatını kaybetti

"Korkusuz Korkak" filminde Gaddar Kerim olarak tanınan Türk sinemasının kötü adamı Hikmet Taşdemir, bir süredir tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti.

"Korkusuz Korkak" filminde Gaddar Kerim, "Umudumuz Şaban" da Mardinli Arif'i ve "Tatar Ramazan" da Cıbıl Halil karakterleriyle hafızalara kazınan ve Türk sinemasının önemli isimlerinden oyuncu Hikmet Taşdemir, bir süredir tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti.

Daha önce Yeşilçam oyuncularına vefasızlık yapıldığını söyleyen Taşdemir, "Günümüz sinema sektöründe saygı da yok. Bizim gibi oyunculara da efsane yönetmenlere de saygı gösterilmiyor. Çok kıymetli yönetmenlerimiz, Arif Memduh Ün, Natuk Baytan, Osman Fahir Seden, Kartal Tibet, Remzi Jöntürk. Bu isimleri anmadan geçersem çok ayıp olur, Allah rahmet eylesin" demişti.

HİKMET TAŞDEMİR KİMDİR?

Hikmet Taşdemir Türk, 1942 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. Genç yaşta bazı tiyatro topluluklarında çalıştı. Birçok filmde yardımcı rollerde oynadı. Başrolünü Kemal Sunal'ın oynadığı Korkusuz Korkak filmindeki Gaddar Kerim, Umudumuz Şaban filmindeki Mardinli Arif karakterleri ve Tatar Ramazan filmindeki Cıbıl Halil hafızalarda yer etti. Ayrıca Yılmaz Güney'in imzasını taşıyan Umutsuzlar filminde parmaksız isimli kiralık katili oynadı. Sert mizacı nedeniyle çok sayıda filmde kabadayı rollerinde oynadı. TRT'de yayımlanan "Osmancık" ve "Küçük Ağa" dizilerinde rol aldı. Hikmet Taşdemir, 40 yılı aşkın senedir eşiyle Silivri'de yaşıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN