Türk Tabipler Birliği Başkanı hakkında soruşturma

Türk Tabipler Birliği Başkanı hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı bir televizyon kanalında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın bir televizyon kanalında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığını ileri sürmesinin ardından harekete geçti.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Fincancı hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2'nci maddesi kapsamında 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 301/2'nci maddesi kapsamında 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılamak' suçlarından soruşturma başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN