Sandıkların kapanmasının ardından YSK'dan ilk açıklama

Sandıkların kapanmasının ardından YSK'dan ilk açıklama

YSK Başkanı Ahmet Yener, sandıkların kapanmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, şu ana kadar oy verme işlemine engel olan herhangi bir olumsuzluk olmadığını vurgulayarak "Yayın yasağını birazdan kurulumuzda değerlendirip açıklayacağız" dedi.

Türkiye, 13. Cumhurbaşkanı'nı belirlemek için bugün sandık başına gitti. Sabah 08.00'de başlayan oy verme işlemi 17.00'de ise sona erdi. Sandıkların kapanmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

YSK Başkanı Yener'in açıklaması şöyle:

"Bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oy verme süreci sona ermiştir. Kurulumuza şu ana kadar yansıyan ve oy verme işlemlerine etkisi olan herhangi olumsuz bir durum söz konusu olmamıştır. Süreç içerisinde kurulumuza getirilen itirazlarda değerlendirilmiş, ilgili il ve ilçe seçim kurullarına gönderilmiştir.

'YAYIN YASAĞINI BİRAZDAN DEĞERLENDİRECEĞİZ'

Seçimlere sağduyu ile katılım gösteren seçmenlerimize, cumhurbaşkanı adaylarımıza, temsilcilere, siyasi partilere Yüksek Seçim Kurulunun değerli üyelerine ve kurulumuzdaki siyasi parti temsilcilerine, kurulumuzun merkez teşkilatında görevli olan personelimize il, ilçe seçim kurulu başkanlıklarımıza, personelimize sandıklarda görev alan tüm görevlilere ve bu süreçte bizimle birlikte olan ilgili bakanlıklarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, güvenlik görevlilerimize ve süreci baştan beri bizimle birlikte takip eden siz değerli basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum. Seçimlerin Türk milletine ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum arkadaşlar.

Yayın yasağını birazdan kurulumuzda değerlendirip açıklayacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN