Soylu'dan tam kapanma açıklaması: Dişinizi biraz daha sıkın

Soylu'dan tam kapanma açıklaması: Dişinizi biraz daha sıkın

İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamada tam kapanma uygulamasının bitmesine 7 gün kaldığını hatırlatarak "Dişinizi biraz daha sıkın çocuklarımız ve yarınlarımız için" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kars'ta DSİ 24. Bölge Müdürlüğünde düzenlenen güvenlik toplantısına katıldı. Burada açıklama yapan Soylu, güvenliğin ülkenin en önemli alt yapılarından biri olduğu belirtti.

T24'te yer alan habere göre; Soylu, "Bugüne kadar Eren operasyonlarıyla 3'ü kırmızı, 6'sı turuncu, 1'i gri kategoride, 2'si bölgede yönetici düzeyinde terörist etkisiz hale getirildi. Buna dün gece Hakkari'de etkisiz hale getirilen teröristleri de eklediğimiz zaman Eren operasyonlarında toplam 40 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu. 15 Temmuz'dan bugüne kadar toplam 8 bin mağara ve sığınağa girildi, imha edildi. Eren operasyonlarında ise Ocak'ta başlamamıza rağmen 770 mağara ve sığınak imha edildi. Yaklaşık 412 kg patlayıcı ele geçirildi.

Yine şunu ifade etmem gerekir ki Eren operasyonlarında 10 kişilik bir terörist grubu etkisiz hale getirildi. Terör örgütlerinin arkasında kimleri olduğunu biliyoruz. Güvenlik bu ülkenin en önemli alt yapılarından birisidir" dedi.

'YARINLARIMIZ DAHA GÜÇLÜ OLACAK'

Kars'ın turizmin gözdesi haline geldiğini belirten Soylu, "Bir dönemler kimsenin aklından geçmeyecek, neredeyse turizmin gözdesi bir şehir haline geldi Kars. Aylar önce vatandaşlar trenden yer ayırttılar güzellikleri görebilmek için. Karslı hemşerilerimize hürmetlerimizi iletiyoruz. Yarınlarımız daha güçlü olacak.

Dün akşam sayın Cumhurbaşkanımızla Diyarbakır annelerimiz ile birlikteydik. Şehit annelerimizin borcunu ödeyemeyiz. Allah bizi onlara mahcup etmesin. Anneler gününü tebrik ediyoruz" diye konuştu.

'ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DİŞİNİZİ BİRAZ DAHA SIKIN'

“Milletimizden bir fedakarlık daha bekliyoruz. Bu hastalık temasla bulaşıyor. Bunu hep beraber biliyoruz. Bayram hepimizin bayramı ve geleceğimizde daha güzel bayramlar yaşamak için kurallara uymalıyız, tedbirlere uymalıyız. Tedbirlerin bize salık verdiği tüm adımları harfiyen yerine getirmeliyiz. Aksi takdirde eğer bayramlarda kurallara uymazsak ifade etmek gerekir ki karşılaştığımız bu musibetin ağırlığı üzerimizden kalkmaz. Çocuklarımız okula üniversiteye gitmek istiyor, esnaf dükkanlarını açmak istiyor. Onun için istirhamımız, onlardan çok fazla şey istediğimizin bilinci içindeyiz, çok büyük fedakarlık yaptıklarının bilinci içindeyiz. Ama önce sabır, sonra bayram diyoruz. Sabretmeliyiz, bayramda da sabretmeliyiz. 

Tam kapanma uygulamasının bitmesine 7 gün kaldığını belirten Soylu "Tam kapanmada toplam 7 günümüz daha var, dişinizi biraz daha sıkın çocuklarımız ve yarınlarımız için. Dün pazarlar vardı yaklaşık 3 bin 500 yerde açıldı. Pazarcı esnafımız da uydu" açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN