Söz verdiler, tutmadılar! Depremzedeler için söz verilen 115 milyar liralık bağıştan bakın ne kadarı toplanabildi...

Söz verdiler, tutmadılar! Depremzedeler için söz verilen 115 milyar liralık bağıştan bakın ne kadarı toplanabildi...

'Türkiye Tek Yürek' kampanyasıyla toplam 115 milyar lira bağış sözü verilmişti. Ancak bağışlar ödenmeye sıra gelince verilen sözler tutulmadı. Bakın söz verilen miktarın ne kadarı toplanabildi...

6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi sonrası etkilenen 10 ilde depremzedeler için ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasıyla bağışlar toplanmıştı. Bu bağışlar televizyon ekranında kişilerin isim ve şirket adı vererek yaptığı bağışlardı. Bu yüzden de sık sık reklam amaçlı yapıldıkları yönünde eleştiri almıştı. Sonrasında bu eleştirileri doğrular nitelikte bir gelişme yaşandı ve söz verilen bağışların bir kısmının ödenmediği ortaya çıktı.

turkiye-tek-yurek-bagislar-ne-oldu3.jpg

30 MİLYAR LİRASI ÖDENMEDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ‘Tek Yürek Türkiye’ kampanyası kapsamında bugüne kadar 85 milyar liranın nakit olarak hesaplara yatırıldığını, 30 milyar liranın ise ödenmediğini açıkladı. Kampanya kapsamında toplam 115 milyar lira maaş vadedilmişti.

turkiye-tek-yurek-bagislar-ne-oldu2.jpg

KİMLER ÖDEME YAPMADI?

TV ekranlarında yayına bağlanarak bağış yaptığını açıklayan fakat daha sonra ödeme yapmayan kişi ve kurumların kim olduğu merak ediliyor. Ancak bu kişi ve kurumların kimler ve hangi şirketler olduğu, hangi miktardaki bağışları yapmaktan vazgeçtikleri henüz açıklanmadı.

Muhalefet partilerinden bazı milletvekilleri, bağış yapacağını vadedip yapmayan kişi ve kuruluşların açıklanması talebinde bulundu. Ancak Cevdet Yılmaz bu konuda bir açıklama yapmadı.

cevdet-yilmaz.jpg

27 MİLYAR EK BAĞIŞ TOPLANDI

Ek bütçenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeleri sırasında sorulara yanıt veren Cevdet Yılmaz, Tek Yürek Türkiye kampanyasına katılmayan ancak daha sonra depremzedeler için bağışta bulunan vatandaşların ise 27 milyar lira ödediğini aktardı.

Yılmaz, böylece depremzedeler için hesaba giren bağış toplamının 112.2 milyar liraya ulaştığını, bu paranın da 38.2 milyar lirasının hane başı ödemeler, kira, vefat, çadır, konteynır ve gıda yardımı kapsamında depremzedelere ödendiğini belirtti. Yılmaz, bağış hesabında halen 74 milyar liralık hazır kaynak bulunduğunu bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN