Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları sorgulama | 2018 MEB Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları sorgulama | 2018 MEB Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları sorgulama nasıl yapılır? Sonuç saat kaçta açıklanacak? 20 bin öğretmen bugün yapılacak atama sonuçlarına kilitlenirken, 2018 sözleşmeli öğretmen atama sonuçları sorgulama işlemlerini de merak ediyor. MEB'in resmi internet sitesinden duyurulacak atamalara ilişkin detayları derledik.

Gözler Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçlarında. 2018 yılında MEB'in yapacağını duyurduğu Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçlarını öğretmen adayları heyecanla bekliyor. Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları sorgulama ekranı linki ve MEB tarafından yapılan son dakika duyurularını haberimizde bulabilir sorgulama ekranından da atama sonuçları açıklanır açıklanmaz sonuçları öğrenebilirsiniz. 

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenlik başvurularını mart ayında aldı. MEB 14 Nisan-8 Mayıs arasında ise sözlü mülakatlarını yaptı. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları da açıklanınca şimdi sırada 2018 MEB Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçlarının açıklanması var. İşte, merakla beklenen Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları ve sorgulama ekranına dair tüm gelişmeler. 

18-07/23/sozlesmeli-ogretmenlik-atama-sonuclari-sorgulama.jpg

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

2018 Sözleşmeli öğretmen tercih işlemleri 17 Temmuz Salı günü başlamış 3 gün süren başvurulardan sonra 20 Temmuz 2018 Cuma tarihinde tercih son buldu.  Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları , 24 Temmuz 2018 günü açıklanacak. İşte Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları sorgulamama linki

2018 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ADAYLARINDAN İSTENECEK BELGELER

Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacak. Atanan adaylardan istenecek belgelerse şöyle sıralandı:

– Son altı ay içinde çekilmiş altı adet vesikalık fotoğraf,

– Mal bildirimi (İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden temin edilecek),

– Elektronik başvuru formunun onaylı örneği,

– Başvuru esnasında ‘Pedagojik Formasyon Belgesi’ yerine resmi yazı ibraz edenlerden ‘Pedagojik Formasyon Belgesi’.

– Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu.

18-07/23/2018-meb-sozlesmeli-ogretmenlik-atama-sonuclari.jpg

SÖZLEMELİ ÖĞRETMENLİK İÇİN ATANAN 4+2 YIL ÇALIŞACAK

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sonucu ataması çıkan öğretmenler atandıkları ilde 4 yıl süresince sözleşmeli olarak çalışacak. Her sene öğretmenlerle sözleşme yenilenecek. 4 yıl süresi sonunda öğretmenler kadroya alınacaklar. 2 yıl da kadrolu olarak çalışacak öğretmenler atandıkları yerde toplamda 6 yıl çalıştıktan sonra faklı illere tayin isteyebilecek. Eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme isteyecek olan öğretmenler 4 yıl sözleşmeli oldukları için bu haktan yararlanamayacaklar. 4 yılın sonunda kadroya geçtikten sonra eş durumu tayin başvuru hakkı elde edecekler.

2018 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MAAŞLARI

Sözleşmeli öğretmenlik çıktığı günden bu yana hep tartışılmış, bu konuda bakanlık ağır eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Sözleşmeli öğretmenlikte onlarca sorundan biri de maddi olarak kadrolu öğretmenlerden daha bir gelire sahip olmaları. Esasında bu gelir farkı SGK'nın kesmiş olduğu %14'lük dilimden kaynaklanmaktadır. Tabi ki burada önlem almayan MEB sorumludur.  Sözleşmeli öğretmenlerle kadrolu öğretmenlerin esas maddi farkı ek ders ücretlerinde olmaktadır. Maaşlar aşağı yukarı aynıdır, diyebiliriz. 2018 yılında sendika, BES, İlksan vb. gibi kesintileri olmayıp bekar olan bir sözleşmeli öğretmen;

 İLK 6 AY NET MAAŞ:  3.136,90 TL

 İKİNCİ ALTI AY NET MAAŞ: 3.252.56 TL Ücretlerini almaktadırlar.

18-07/24/meb-sozlesmeli-ogretmenlik-atamasi-1532411063.jpg

ATAMALAR NASIL YAPILACAK?

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları sorgulama nasıl yapılır? ve 2018 Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları ne zaman açıklanacak soruları atama bekleyen öğretmenler tarafından merak ediliyor ve (MEB) Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamalar takip ediliyor. İşte öğretmen adaylarının merakla beklediği Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları sorgulama ekranı linki ve tüm ayrıntılar..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN