MEB İKGM atama sonuçları sorgulama | 24 Temmuz Sözleşmeli öğretmen ataması

MEB İKGM atama sonuçları sorgulama | 24 Temmuz Sözleşmeli öğretmen ataması

MEB 24 Temmuz'da sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağını duyurdu. Atama sonuçlarını İKGM atama sonuçları sorgulama sayfasından sorgulayabilir haberimizden de Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen son dakika bilgilerini öğrenebilirsiniz.

24 Temmuz salı sabahı MEB sözleşmeli öğretmen atamasın yapacak. Ankara'da çekilen kura ile atama yapılacak. Atama sonuçlarını  İKGM atama sonuçları sorgulama sayfasından sorgulayabilirsiniz. Sözleşmeli öğretmenlik atamalarında sona gelindi. Yaklaşık 60 bin öğretmen adayının beklediği atamalarda 20 bin öğretmenin ataması yapılacak. 

Sözleşmeli öğretmenlik atamalarında sona gelindi. Bu gün Ankara'da yapılan atamalar ile ilgili son dakika gelişmelerini  sizler için derledik. Aşağıdaki  MEB İKGM atama sonuçları sorgulama sayfasını linkine tıklayarak sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçlarını sorgulayabilirsiniz. 

24 TEMMUZ SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN 

MEB’in sözleşmeli öğretmenlik için açtığı başvurular yoğun ilgi gördü. 3 bin 806 kontenjan ayrılan sınıf öğretmenliğine 9 bin 567 kişi başvurdu. 1907 kontenjan verilen din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için 5 bin 115 aday başvuru yaptı. İlköğretim matematik öğretmenliğine 1453 kontenjan ayrılırken, başvuru 3 bin 437 oldu.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK İÇİN ATANAN 4+2 YIL ÇALIŞACAK

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sonucu ataması çıkan öğretmenler atandıkları ilde 4 yıl süresince sözleşmeli olarak çalışacak. Her sene öğretmenlerle sözleşme yenilenecek. 4 yıl süresi sonunda öğretmenler kadroya alınacaklar. 2 yıl da kadrolu olarak çalışacak öğretmenler atandıkları yerde toplamda 6 yıl çalıştıktan sonra faklı illere tayin isteyebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN