Süper Mavi Ay 30 Ağustos'ta Türkiye'den izlenebilecek

Süper Mavi Ay 30 Ağustos'ta Türkiye'den izlenebilecek

2023 yılının en parlak ve en büyük dolunayı olan 'Süper Mavi Ay' 30 Ağustos'ta gökyüzünde görsel bir şölen oluşturacak. Türkiye saatiyle 04.36'da zirveye ulaşacak Mavi Ay olayında ay mavi değil, turuncu renkte olacak.

Yılın sadece belli bir döneminde gerçekleşen ve nadir görülen bir doğa olayı olan 'Mavi Ay' Ağustos ayının sonunda gökyüzünde doğacak. Dünya yörüngesine çok yakın bir noktada olacak ve çok daha yakından görünecek olan Mavi Ay, aynı zamanda 2023’ün de son süper ayı olacak.

Bu yılın en büyük ve en parlak süper ayı olma özelliği taşıyan Mavi Ay, 30 Ağustos çarşamba günü Türkiye semalarından da görünecek.

Bir ay içindeki ikinci dolunayı ifade eden Mavi Ay, ismi gibi mavi değil turuncu renkte olacak. Ağustos ayının ilk dolunayı ise 1 Ağustos'ta gerçekleşmişti.

SATÜRN'DE GÖRÜNECEK

Mavi Ay, Türkiye saatiyle 04.36'da zirveye ulaşacak. Gökyüzüne bakanlar bu saatte en parlak ve büyük bir şekilde Mavi Ay'ı görebilecek.

Mavi Ay'ın yanında aynı gece Satürn'de saat 03.42 civarlarında görülebilecek bir seviyede olacak. Gece ilerledikçe Ay'ın etrafında saat yönünde dönüyor gibi görünecek.

Bir sonraki Süper Mavi Ay ise 31 Mayıs 2026’da görülecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN