Suriye'den şaşırtan açıklama: Sığınmacıları geri kabul etmiyoruz

Suriye'den şaşırtan açıklama: Sığınmacıları geri kabul etmiyoruz

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin 1 milyon Suriyeli sığınmacıyı güvenli bölgelere gönderme projesini reddettiklerini söyleyerek "Güvenli bölge dedikleri aslında etnik temizlik" ifadelerini kullandı.

Sığınmacı krizi tartışmaları gittikçe büyürken ve ülke gündeminden düşmezken Suriye'den ilginç bir açıklama geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin 1 milyon Suriyeli sığınmacıyı Suriye sınırındaki güvenli bölgelere gönderme projesini kabul etmeyeceklerini duyurarak şaşkınlık yarattı.

Bakanlık, Suriye devlet haber ajansı SANA'ya yaptığı açıklamada, "Suriye Arap Cumhuriyeti hükümeti, bu tür oyunları kesinlikle reddediyor" ifadelerini kullanarak diğer ülkelere de Türkiye'yi finanse etmeme çağrısında bulundu.

'GÜVENLİ BÖLGE DEDİKLERİ ETNİK TEMİZLİK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının "Suriye'ye ve Suriye halkı ile topraklarının bütünlüğüne karşı saldırgan oyununu" açığa çıkardığını iddia eden Suriye Dışişleri Bakanlığı, "Asıl amaç sömürgecilik. Güvenli bölge dedikleri aslında etnik temizlik" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (45)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
45 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN