İYİ Partili Kırkpınar'dan 'vatandaşlık' tepkisi: Çeşitli kurallara bağlı olmalı

İYİ Partili Kırkpınar'dan 'vatandaşlık' tepkisi: Çeşitli kurallara bağlı olmalı

İYİ Partili Melih Kırkpınar, AK Parti’nin vatandaşlık alma politikalarına tepki göstererek "Bahsedildiği gibi Türkiye’de vatandaş olma şartlarının 400 bin dolara ev almaktan geçmiyor. Düzenleme yapıldı ancak yürürlükte olan 250 bin dolara ev al vatandaş ol kampanyası bir ay daha uzatıldı. Adeta hükumet yabancılara vatandaşlık vermek için kampanya başlattı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak çeşitli kurallara bağlı olmalı" dedi.

ORHAN BAKIRCI/ERZURUM

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, AK Parti’nin vatandaşlık alma politikalarına tepki gösterdi.

Hükümetin, Türkiye'de yaşayan yabancı vatandaşlara vatandaşlık vermek için kampanya başlattığını belirten Kırkpınar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın çeşitli kurallara bağlı olması gerektiği görüşünü savundu.

İYİ Partili Kırkpınar şunları söyledi:

"Bahsedildiği gibi Türkiye’de vatandaş olma şartlarının 400 bin dolara ev almaktan geçmiyor. Düzenleme yapıldı ancak yürürlükte olan 250 bin dolara ev al vatandaş ol kampanyası bir ay daha uzatıldı. Bu gün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için 250 bin dolara ev almak yeterli. Bu da sadece bir kişi için istenilen bir beden değil. 250 bin dolara ev alan kişinin ailesi de vatandaş oluyor. Yani üç çocuklu bir aile, 250 bin dolar ödeyince 5 kişi vatandaş oluyor. Kişi başı 50 bin dolar. Ayrıca yapancılara ev satışında KDV muafiyeti var.

HÜKUMET YABANCILARA VATANDAŞLIK VERMEK İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI

Adeta hükumet yabancılara vatandaşlık vermek için kampanya başlattı. Cumhuriyetin bütün kazanımlarını, şeker fabrikaları, Termik hidroelektrik santrallerini, Şeker Fabrikalarını, Limanları, şirketleri, arsaları sattılar yetmedi, uyguladıkları hiçbir politika ekonomiyi düzlüğe çıkarmadı, şimdi bütün riskleri göze alarak vatandaşlık satıyorlar. Adeta batan geminin malları bunlar diyerek 50 bin dolara vatandaşlık satmak, bu ülkenin yarınlarını satmaktır. Dünyanın hiçbir yerinde, bas parayı al vatandaşlığı uygulaması yoktur.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLMAK ÇEŞİTLİ KURALLARA BAĞLI OLMALI

AK Parti’den önce bu rakam 1 milyon dolardı. Kaldı ki tek başına bir milyon dolar vermek yeterli değildir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak çeşitli kurallara bağlı olmalı. Müflis esnaf gibi, varını yoğunu satarak, ekonomiyi düzeltmeye çalışıyorlar. Böyle olmaz. Kendi vatandaşına gelince devlet alacakları için, kapılarına icra göndereceksin, yabancılara sıra gelince konut satışlarında KDV’den muafiyet vereceksin. Gıda maddelerinin ithalatında gümrük vergilerini sıfırlayacaksın. Bunun adı düpedüz Kapitülasyondur. Sessiz istila dedikleri budur.

VATANDAŞ KENDİ ÜLKESİNDE KENDİSİNİ YABANCI GİBİ HİSSEDİYOR

Sığınmacıları bu ülkeye yine hiçbir kayıt tutmadan, yaşlı genç, kadın çocuk bakmadan, ülkeye doldurduğun yetmediği gibi, şimdi de zengin yabancılara vatandaşlık satacaksın. Bu ülkenin yarınlarının satılmasıdır. Vatandaş kendi ülkesinde, kendisini yabancı gibi hissediyor. Ülkenin hali pür melali budur.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN