Sürücüler dikkat! Karadeniz'de hız radarları yeniden aktif: İşte EDS'lerin aktif olduğu iller

Sürücüler dikkat! Karadeniz'de hız radarları yeniden aktif: İşte EDS'lerin aktif olduğu iller

Karadeniz Bölgesi'nde yaşayanlara 'dikkat' uyarısı yapıldı. EDS'lerin yeniden aktif olduğu iller tek tek paylaşıldı. Hız limitlerine uymayan sürücüler cezayla karşı karşıya kalacak. Peki, hız limiti ne kadar? İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Hız limitlerini aşanlara kötü haber geldi. O illerde yeniden aktif edilen EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) üzerine sürücülere dikkat uyarısı yapıldı. Hız radarlarının aktif edildiği iller tek tek paylaşıldı. İşte o iller...

YENİDEN DEVREYE SOKULDU

Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun illerindeki sürücüler dikkat! 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi kapsamında bölge genelinde hız radarları yeniden devreye sokuldu.

resized-797db-3e368895dsc-1083.jpg

HIZ LİMİTLERİNE UYMAYANLAR CEZAYLA KARŞILAŞACAK

Bölgede yapılan saha çalışmaları sonucu belirlenen "PTS" (Potansiyel Trafik Sorunu) noktalarına ortalama hız ihlal tespit sistemleri kuruldu. Bu sistemler, belirlenen hız limitlerini aşan araçları tespit ederek sürücülerin cezai işlemle karşılaşmasına neden olacak.

HIZ LİMİTLERİ HATIRLATMASI

Karayolları Trafik Yönetmeliği'ne göre hız limitleri şu şekilde belirlenmiştir:

  • Otomobil: 110 km/s
  • Panelvan: 100 km/s
  • Kamyon, Kamyonet, Çekici: 85 km/s
  • Otobüs, Minibüs: 90 km/s

749111-1060612233.jpg

GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN HIZ LİMİTLERİNE UYALIM!

Emniyet yetkilileri, sürücülerin can ve mal güvenliği için hız limitlerine uymalarını ve trafik kurallarına riayet etmelerini önemle hatırlatıyor. Unutmayın, hız yapmak sadece size değil, diğer sürücü ve yayalara da zarar verebilir. Lütfen trafikte daha dikkatli ve duyarlı olalım.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN