Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi artacak: Gayrimenkul pazarında, Suudi Arabistan öne çıkacak

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi artacak: Gayrimenkul pazarında, Suudi Arabistan öne çıkacak

Cityspace Global fuarına katılan Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını belirtti. Arslan'a göre, 2023'te yabancılara yapılan satışların düşük seyrettiği gayrimenkul pazarında, Suudi Arabistan'ın adı öne çıkacak.

Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, yabancı yatırımcıların nabzını tutmak amacıyla Riyad'da düzenlenen Cityscape Global fuarına katıldıklarını belirtti. Arslan, son yıllarda Arap ülkelerinin Türkiye'ye ilgisinin düşmesine rağmen, Suudi Arabistan pazarının yeniden canlanmasını beklediklerini söyledi.

Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı'nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlandığını gördüklerini ifade eden Arslan, özellikle İstanbul, Bodrum ve Trabzon'a büyük ilgi olduğunu belirtti. Hem yatırımcılar hem de geliştiricilerin bu bölgelere ilgi gösterdiği bilgisini paylaştı.

YABANCI YATIRIMCILARIN NABZI ÖLÇÜLDÜ

2010 yılında büyük ölçekli, seçkin gayrimenkul projelerine satış ve pazarlama danışmanlığı sunma vizyonuyla yola çıkan Aremas Gayrimenkul olarak, Türkiye dışında Almanya, Dubai ve Gürcistan’da ofislerimizle faaliyet gösterdiklerini belirten Vedat Arslan, "Konsept geliştirmeden satış sonrası hizmetlere kadar A'dan Z'ye hizmet verdiğimiz projelerin toplam büyüklüğü yaklaşık 3 milyon metrekareye, satılabilir ürün değeri ise 5,3 milyar dolara ulaştı. Yabancı yatırımcıların nabzını tutmak amacıyla Cityscape Global 2023'te yerimizi aldık. Farklı coğrafyalardaki kapsamlı portföyümüz sayesinde, Körfez ülkeleri başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcıları standımızda ağırladık. Fuarın sonuna kadar yaklaşık iki yüz bin ziyaretçi bekliyoruz” şeklinde açıkladı.

2-006.jpg

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ ZİYARET EDİLDİ

Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global fuarındaki standlarının yoğun ilgi gördüğünü belirterek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ile beraberindeki heyeti ağırladıklarını söyledi. Arslan, sektör profesyonelleri ve iş insanlarının yanı sıra kamunun da fuara ilgi göstermesinin kendileri açısından önemli olduğunu ifade etti.

Suudi Arabistan'ın dünyanın en büyük şantiyesi haline geldiğini belirten Arslan, Türkiye'deki gayrimenkul geliştirici firmaların Suudi Arabistan'da proje geliştirmesi için önemli talepler aldıklarını söyledi. Suudi pazarında hazır arsa stoku ve finansmanın bulunduğunu belirten Arslan, Türk inşaat sektörünün Suudi Arabistan'daki kayıplarını telafi edebileceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN