Tahir Elçi, 8 yıl önce öldürüldüğü yerde anıldı

Tahir Elçi, 8 yıl önce öldürüldüğü yerde anıldı

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi cinayetinin üzerinden 8 yıl geçti. Elçi, ölümünün yıldönümünde başından vurulduğu Dört Ayaklı Minare önünde anıldı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Dört Ayaklı Minare’nin önünde 28 Kasım 2015’te öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, öldürülmesinin 8'inci yılında anıldı.

Artı Gerçek'in aktardığı habere göre, Tahir Elçi Vakfı ve Diyarbakır Barosu tarafından gerçekleştirilen anma programı, Diyarbakır Adliyesi önünde başladı. Anmaya HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, CHP ve HEDEP milletvekilleri, TBB Başkanı Erinç Sağkan, bölge barolarının başkanları, siyasetçiler ve avukatlar katıldı.

Cübbelerini giyerek Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar ve katılımcılar, Tahir Elçi’nin vurulduğu Dört Ayaklı minare önüne doğru yürüyüşe geçti. Anmaya eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdardoğlu ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

ANMA PROGRAMI GÜN BOYU SÜRECEK

Tahir Elçi için anma programı gün boyu devam edecek. Dört Ayaklı Minare önüne karanfil bırakılmasının ardından saat 13.45’te Tahir Elçi mezarı başında anılacak. Saat 15.00’te Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, TBB Başkanı Erinç Sağkan, Londra Middlesex Üniversitesinden Prof. Philip Leach, Amsterdam’dan Avukat Irma Van Der Berg'in katılmı ile 'Cezasızlık ve İnsan Hakları' konulu panel düzenlenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN