Tahliye için son 24 saat! O ilde yaşayan vatandaşlara duyuruldu: Binaların yıkılma riski var

Tahliye için son 24 saat! O ilde yaşayan vatandaşlara duyuruldu: Binaların yıkılma riski var

O şehirde riskli alan ilan edilen bölge için tahliye kararı çıktı. Vatandaşlara son 24 saat uyarısı yapılırken yıkılma riski olduğu vurgulandı. Hemen bölgeden uzaklaşın, bir anda başınıza yıkılabilir. İşte tüm detaylar…

Antakya'da riskli alan ilan edilen az ve orta hasarlı binalar için 2 günlük itiraz süresi tamamlandı. İtiraz edemeyen hak sahiplerinden bir gün içerisinde binayı tahliye etmesi istenirken Avukat Ecevit Alkan, “Kaygılarımızda haklı çıktık. Bu acele neden” sorusunu yöneltti. Hatay'ın Antakya ve Defne ilçelerinde ilan edilen 207 hektarlık rezerv alan bölgelerinde bazı binaların ağır hasarlı olmadığı halde riskli Yapı ilan edildiği belirtildi. Kararı itiraz için yalnızca 2 günlük süre tanınırken itiraz edemeyen vatandaşların bir gün içerisinde evini terk etmesi istendi.

BİR GÜNDE KAPI ÖNÜNE KOYULDULAR

Hatay Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Antalya Emek Mahallesi'nde riskli alan olarak ilan edilen az ve orta hasarlı binalar için hak tanınan iki günlük sürenin doğduğu belirtildi. Bir gün içerisinde binanın tahliyesi istenirken gönderilen tebligatta tahliye edilmemesi durumunda kolluk kuvvetlerinden yardım alınacağı aktarıldı.

hatay-rezerv-alan.jpg

BİLGİLENDİRME YAPILMADI

Riskli bölge olarak görülen Ulucami Mahallesi’ndeki Dolaşık Sokak ve Kemalpaşa Caddesi, Yeni Camii Mahallesi Kemalpaşa Caddesi, Emek Mahallesi 3315, 3330 ve 3331 Sokak’ı kapsayan tebligat yayınlanmadığı belirtildi. Yayınlanan tebligatta, “6306 Sayılı Kanun’un 6/A maddesinin ikinci fıkrası uyarınca riskli yapı tespiti işlemi bu ilan ile bina maliklerine şahsen tebliğ edilmiş sayılır” ifadelerine yer verildi. 26 Aralık tarihli tebligatta ise binalar için tanınan itiraz süresinin Yarın son bulacağı vurgulandı.

hatay-deprem-2.jpg

Hatay Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyon Başkanı Avukat Ecevit Alkan, sağlam binaların yıkılacağına dair duyduğu kaygının haklı çıktığını belirtti. Hem riskli hem de rezerv alandaki uygulamaların benzerlik gösterdiğini ifade eden Alkan, son gelişmelerin muhtarlıklar ve binaları asılan ilanlarla duyurulmasının söz konusu olduğunu aktardı. Tepkilere rağmen mesaj bile gönderilmediğinin altını çizen Alkan, “İnsanlar sürekli rezerv ve ya da riskli alandaki binalarına gidip de haklarında bir karar verip verilmediğini mi kontrol edecekler? Az veya orta hasarlı binalarla ilgili riskli yapı tespiti yoluyla el koyma ve yıkım aşamasına ışık hızıyla geçildiğine tanıklık ediyoruz. Bu ne acele?” dedi.

hatay-rezerv.jpg

YETERSİZ MALZEME HATALI İŞÇİLİK

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında Said Bey Sitesi A blokta meydana gelen yıkılmada 16 kişinin yaşamını kaybettiği belirtildi. Olayla ilgili 5 sanık için müteahhit H.Ç; şantiye şefi H.İ.U. statik proje ve uygulama denetim görevlisi Y.K. yapı denetim şirketi yetkilisi H.Y. ve kontrol elemanı M.Y. hakkında 22 yıl 6 ay hapis istemi ile dava açıldı. Yapılarda kalitesiz malzeme kullanımı ile birlikte malzeme yetersizliği olduğu belirtilirken işçilik hataları, şüphelilerin mesleğinin ve kanunun yüklediği sorumlulukları yerine getirmemiş olduğu ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN