Talat Paşa Konağı İBB'nin elinden alındı

Talat Paşa Konağı İBB'nin elinden alındı

Galata Kulesi ve Gezi Parkı'nın ardından Yerebatan Sarnıcı üzerindeki tarihi Talat Paşa Konağı’nın mülkiyet hakkı da İBB’nin elinden alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi. Resmi Gazete'de dün yayımlanan kararname, resmi kurum ve kuruluşlara ait olan müzelerin Milli Saraylar'a devredilebilmesinin önünü açmıştı.

SALİHA SULTAN

Galata Kulesi ve Taksim Gezi Parkı’nın ardından Yerebatan Sarnıcı üzerindeki tarihi Talat Paşa Konağı’nın mülkiyet hakkı da İBB’nin elinden alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi.

KARAR’ın edindiği bilgiye göre, Talat Paşa Konağı’nın devir işlemi 2021 Ağustos ayında Galata Kulesi’nde olduğu gibi Vakıflar Kanunu'nun 30. maddesine dayandırılarak gerçekleştirildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, İBB’ye ise bir bildirimde bulunmadı.

Konuya ilişkin İBB tarafından İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel gibi isimlerin katılımıyla ilerleyen saatlerde bir basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

YASAL DÜZENLEMENİN HEDEFİ OLARAK İBB GÖSTERİLMİŞTİ

Resmi Gazete'de dün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Milli Saraylar Dairesi Başkanlığı'nın tüm kamu kurum ve kuruluşlarının müzelerinin yönetimini devralabilmesinin önü açılmıştı.

İktidar, yeni kararnameyle belediyelerin yönetimindeki müzelerin yönetimine el koyabilecek ve müzelerdeki tüm eserlerle ilgili tasarruflar da başkanlık yetkisine geçebilecek.

Söz konusu düzenlemenin ilk hedefi Yerebatan Sarnıcı'nın üzerindeki tarihi Talat Paşa Konağı oldu.

İBB Haber'in gönderisine göre, konağın mülkiyet hakkının Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi.

Konağın ardından Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk, Panaroma 1453 Tarih Müzesi gibi mekanların da İBB'den alınabileceği iddiaları ortaya atıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN