Taliban vize muafiyetini koyunca Ankara vizesiz seyahati iptal etti: Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete'de yayımlandı

Taliban vize muafiyetini koyunca Ankara vizesiz seyahati iptal etti: Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete'de yayımlandı

Afganistan ile Türkiye arasında diplomatik pasaport sahiplerinin vize muafiyeti anlaşması, Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla durduruldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, Türkiye ile Afganistan arasındaki diplomatik pasaport sahiplerine yönelik vize muafiyeti anlaşmasının uygulanması durduruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan bu karar, 1 Haziran'dan itibaren yürürlüğe girecek.

2008 YILINDA BAKANLAR KURULU KARARIYLA ONAYLANMIŞTI

2007 yılında imzalanan ve 2008 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Afganistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik Pasaport Hamilleri İçin Vize Yükümlülüğünün Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma" kapsamında, her iki ülkenin diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaf tutulmuştu. Anlaşma, diplomatik misyon mensupları ve ailelerinin karşılıklı olarak diğer ülkeye vizesiz giriş yapmalarına, orada bulunmalarına ve görev süreleri boyunca ikamet etmelerine olanak sağlıyordu. Bu muafiyet, altı aylık bir süre içinde 90 günü aşmamak kaydıyla geçerliydi.

DİPLOMATİK PASAPORT HAMİLLERİ KİMLER?

Diplomatik pasaportlar, devlet adına uluslararası görevlerde bulunan kişilere verilen özel pasaportlar. Bu pasaportlar, diplomatların uluslararası hukuk çerçevesinde tanınan ayrıcalık ve dokunulmazlıklarını sembolize eder ve genellikle Dışişleri Bakanlıkları tarafından verilir. Diplomatların yanı sıra, uluslararası kongre ve konferanslara katılmak üzere görevlendirilen devlet görevlileri ve aileleri de diplomatik pasaport alabilirler. Diplomatik pasaport sahipleri, bu pasaport sayesinde birçok ülkeye vizesiz seyahat edebilme ve çeşitli resmi ayrıcalıklardan faydalanabilme hakkına sahipler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN