Tam 3 milyon yıllık! Film sahnesi değil gerçek: Kimse bilmiyor ama burası Türkiye'de, turistler keşfetmeden gidin görün

Tam 3 milyon yıllık! Film sahnesi değil gerçek: Kimse bilmiyor ama burası Türkiye'de, turistler keşfetmeden gidin görün

Film sahnelerini aratmayacak görüntüler kameralara yansıdı. Herkes ilk bakışta Nevşehir zannediyor ama burayı neredeyse kimse bilmiyor. Geçmişi tam 3 milyon yıl öncesine dayanan bu güzelliği ilk keşfeden siz olmalısınız.

Türkiye 81 şehri ile yerli ve yabancı turistleri cezbetmeye devam ediyor. Film sahnelerinden fırlamış gibi görünen o görüntüler görenlere hayran bırakıyor. Nevşehir'in Peri Bacaları'nı aratmayan bu görüntüler Erzurum'dan geldi. Geçmişi tam 3 milyon yıl öncesine dayanan bu güzelliği birçok kişi bilmiyor. Bir keşfedilirse herkes akın akın oraya gidecek.

KIRMIZI PERİLERİN DİYARI

Türkiye cennet topraklarında birbirinden farklı birçok güzelliği barındırıyor. Peri bacaları ile ünlü olan Nevşehir'i kıskandıracak o görüntüler Erzurum'dan geldi.3 milyon yıl öncesinde oluşmuş olan “Narman Peri Bacaları” film sahnelerini aratmayacak görüntüler sunuyor.

narman-peri-bacalari-kapak.jpg

Nevşehir'in Peri Bacaları'na rakip gelen “Narman Peri Bacaları”, “Kırmızı Periler Diyarı” olarak biliniyor. Kırmızı rengi ve ilginç yeryüzü şekilleri ile dikkat çeken Narman Peri Bacaları, Narman ilçesinin güneyinde Narman-Pasinler otoyolunun 7. kilometresinde bulunuyor.

NASIL OLUŞTU?

Rüzgarın ve yağmurun kumlu toprağı aşındırması ile ortaya çıkan eşsiz manzaranın tadını çıkarmanız gerekiyor. Kırmızı peri bacaları ve dar vadilerin bir araya gelişi eşsiz güzellikteki bu manzarayı ortaya çıkarıyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde görülen jeolojik bir oluşum olarak bilinen Narman Peri Bacaları, Oltu, Şenkaya, Sarıkamış, Horasan, Pasinler ve Tortum ilçelerini çevreleyen Narman ilçesinin kuzeydoğusunda ve şehir merkezine 90 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

narman-peri-bacalari.jpg

Amerika'nın Colorado kanyonuna benzerliği ile dikkat çeken Peri Bacaları ülke turizmine kazandırılması için yaz aylarında birçok şenliğe de ev sahipliği yapıyor. Hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bu güzellik tortullardaki kırmızı renk demirin Fe2O3 şeklinde oksitlenmesi ile ortaya çıkıyor. Kırmızı Peri Bacaları 2,5-3 milyon yıl öncesinde akarsuların bir çökelme havzasına taşıdığı malzemelerin zamanla aşınması sonucunda oluşmuştur.

Image

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN