Tam 5 bin yıllık! Yunan arkeologlar Ege Denizi'nde buldu: Osmanlı'ya ait gemi enkazı bile var

Tam 5 bin yıllık! Yunan arkeologlar Ege Denizi'nde buldu: Osmanlı'ya ait gemi enkazı bile var

Yunanistan Kültür Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yunan arkeologların çalışması sonucu tam 5 bin yıllık gemi enkazları bulundu! Bunların arasında Osmanlı dönemine ait olanlar da var...

Yunanistan Kültür Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ege Denizi'nin güneyinde bulunan Çoban Adası'nda (Kasos), uzun süredir devam eden sualtı arkeolojik araştırmaları sırasında Helenistik, Roma, Bizans, Orta Çağ ve Osmanlı dönemlerine ait 10 gemi enkazı keşfedildi.

ENKAZLARIN TARİHİ M.Ö. 3000 YILLARINA DAYANIYOR

enkaz-1.jpg

İspanya, İtalya ve Afrika kıyılarından gelen yükleri taşıyan gemilere ait enkazların M.Ö. 3000 ile M.S. 300 arasına tarihlendiği belirtildi.

Ulusal Araştırma Vakfı araştırma ekibinin, 2019 yılından bu yana Kültür Bakanlığı ile işbirliği yaparak Adada dört araştırma görevi gerçekleştirdiği açıklamada yer aldı. Ayrıca, bulgular arasında Roma dönemine ait seramik şişeler, Arkaik döneme ait taştan yapılmış bir çapa ve M.S. 150-170 yıllarına ait İspanyol amforaları gibi çeşitli nesnelerin bulunduğu bildirildi.

Araştırmanın, belgesel haline getirilerek önde gelen uluslararası arkeolojik film festivallerinde gösterilmesi planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN