Tanju Özcan'a suç duyurusu

Tanju Özcan'a suç duyurusu

Sığınma Hakları Platformu, mültecilere yönelik ifade ve politikaları ile tepki çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında suç duyurusuna bulundu.

Sığınmacı Hakları Platformu üyesi bir grup, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda, mültecilere yönelik 'ayrımcı politikaları' ile eleştirilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere yapılan suç duyurusu dilekçesinde, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, "Nefret ve ayrımcılık", "Kişilerin Huzur ve sükununu bozma", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Görevi kötüye kullanma", "Kamu hizmetlerinden yararlanma hakkının engellenmesi", "İş ve çalışma hürriyetinin ihlali" suçlarından cezalandırılması istemiyle kamu davası açılması istendi.

Dilekçede Tanju Özcan'ın kamu görevi yaptığını, Özcan'ın sığınmacılardan kullanacakları su bedeli için 10 kat fazla su parası alınacağı, yabancıların nikah işlemleri için 100 bin lira nikah ücreti alınacağı bunların da basına yansıdığı kaydedildi. Tanju Özcan'ın sürekli olarak Suriyelileri hedef gösteren paylaşımları toplum nezdinde Suriyeli sığınmacılara karşı kin ve nefret oluşmasına neden olduğu, bu ve benzeri söylemler neticesinde sığınmacılara karşı ciddi saldırılar meydana geldiği aktarıldı.

'NEFRET VE AYRIMCILIK SUÇLARINDAN YARGILANMALI'

Sığınmacı Hakları Platformu adına açıklama yapan Yıldız Önen "Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan "Nefret ve ayrımcılık" suçlarından yargılanmalıdır" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Suriyeli sığınmacılar hukukun temel ilkeleri ve mevcut normları ile yasal olarak koruma altına olmalarına rağmen, özellikle sosyal medya üzerinden saldırıya ve nefret söylemlerine maruz bırakılmaktadırlar. Tanju Özcan’ın söz ve eylemleri, insan hakları ihlali, ayrımcılık ve nefret söylemi suçlarının odağı haline gelmiş. Bu kişi gerek eylemsel hukukun gerekse yürürlükteki hukukun hükümlerini çiğneyerek çok sayıda suçu alenen işlemiştir. Tanju Özcan hakkında bugün bireysel suç duyurularımızı teslim ettiğimizi kamuoyuna duyururuz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN