Tartışılan Salda görüntüsüne açıklama: Numune sonuçları çıktı

Tartışılan Salda görüntüsüne açıklama: Numune sonuçları çıktı

Salda Gölü'nde oluşan sarımtırak su birikintisi ile ilgili yapılan analizlerin sonuçları çıktı. Buna göre, tüm noktalarda mikrobiyolojik açıdan uygunluk tespit edildi.

Salda Gölü'nde oluşan sarımtırak su birikintisi 'atık su' olduğu iddiasıyla büyük yankı oluşturdu.

Salda Gölü'nden alınan numunelerin, mikrobiyolojik Escherichia coli ve Fekal Streptococ açısından Burdur Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda analizleri yapıldı.

Aynı zamanda ileri tetkik için Ankara Ulusal Halk Sağlığı Referans Laboratuvarı'na numune gönderildi. Tetkiklerde tüm noktalarda mikrobiyolojik açıdan uygun tespit edildi.

Ankara Ulusal Halk Sağlığı Referans Laboratuvarı'nda yapılan analizlerde ise Siyanobakter sayısı sıfır ve bu bakterinin son ürünü olup suda yeşil, sarımtrak renk değişikliğinden sorumlu Klorofil-a, tespit edilmedi olarak raporlandı.

Kimyasal açıdan yapılan Siyanotoksin sonucu da eşik değer altı olarak belirlendi.

NE OLMUŞTU?

Salda Gölü'nün halk plajının kıyı kısmında oluşan sarımtırak su birikintisini yerinde inceleyen Burdur Valisi Ali Arslantaş ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, oluşan görüntünün kıyı kenarında bulunan sazlıklardan yayılan polenlerden oluştuğunu ifade etmiş, İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Birimi ve Yeşilova Toplum Sağlığı Merkezi görevlilerince Salda Gölü içinde 4 farklı noktadan numune alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN