Tatilcilere kötü haber verildi! 1 Ocak’ta yürürlüğe giriyor

Tatilcilere kötü haber verildi! 1 Ocak’ta yürürlüğe giriyor

Tatilcileri üzen açıklamalar yapıldı. 2019 yılında uygulanması planlanan ancak ertelenen konaklama vergisi yeniden gündeme geldi. Yeni sene ile birlikte uygulanmaya başlayacak. İşte konaklama vergisi hakkında merak edilen detaylar…

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan konaklama vergisinin nasıl uygulanacağı belirlendi. Otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, yayla evi kamping ve misafirhane gibi yerlerde konaklayacak olan kişilerden vergi alınacağı açıklamaları yapıldı.  Tesislerde vakit geçirecek olan müşterilerden yüzde 2 konaklama vergisi alınacak. 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlükte yerini alacak. İşte konaklama vergisi hakkında merak edilen detaylar…

1 OCAK TARİHİNDE UYGULANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konaklama vergisi oranını bir katına çıkarma, yarısına indirime ve sınırlar içerisinde farklı oranlar tespit etme yetkisine sahiptir.

Yeni karar yürürlükte yer alması ile birlikte acentalar üzerinden ya da konaklama tesisleri tarafından sunulan hizmetten yararlanan vatandaşlar da vergi alınacak.Bu kapsamda tatil için 10.000 TL ödeyen müşterilerden 200 TL vergi alınacak.

konaklama vergisi geliyor

ÖDEME TUTARLARI BELLİ OLDU

Örnek 1: Otel işleten (A) tarafından KDV hariç 5.000 TL tutarında yer alan pansiyon konaklaması için 17/2/2023 tarihinde düzenlenen bilgiler faturada yer almaktadır.

Konaklama Bedeli (KDV hariç) : 5.000 TL Hesaplanan Konaklama Vergisi Tutarı (5.000 TL x 0,02=) : 100 TL

KDV Matrahı : 5.000 TL

Hesaplanan KDV Tutarı (5.000 TL x 0,08=) : 400 TL

GENEL TOPLAM : 5.500 TL

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN