Tatili ucuza getirmek isteyenler gözlerini alamayacak! İşte az bilinen deniz ve doğa sevenlerin aşık olacağı tatil mekanı

Tatili ucuza getirmek isteyenler gözlerini alamayacak! İşte az bilinen deniz ve doğa sevenlerin aşık olacağı tatil mekanı

Tatil yapmak için yer arayanlar ve doğa severlerin buluştuğu bölgede eğlenceli vakitler sizleri bekliyor. Tarihi ve doğal olan bölgede atmosferin farklılığı sizi büyüleyecek. Seyahat rehberinin sizlere sunacağı güzelliklere hazırlanın. Gözlerinizi alamayacağınız, hem bütçe dostu hem de doğanın içindeki tatil yeri sizleri bekliyor. İşte tüm detaylar...

Tatil severlerin gündeminde yer alan o bölgede ne ararsanız var. Deniz esintisi ile birlikte adeta yenilenmiş hissederken tarihi bölgeler ve doğa ile bütünleşeceksiniz. Karadeniz Bölgesi'nin Batı Karadeniz Bölümü'nde yer alan Zonguldak il sınırları içerisindeki Karadeniz Ereğli tatil yapacakların yeni gözdesi.

DOĞA SEVERLERİN YENİ GÖZDESİ

Zonguldak'ın en büyük ilçesi olan Ereğli'de coğrafi konumu oldukça tatmin edici. Bulunduğu coğrafi konum sebebiyle Ankara'ya 304 kilometre, İstanbul'a 289 kilometre ve İzmir'e ise 629 kilometre uzaklıkta kalıyor.

Ereğli'ye gitmek için otobüsle 6 saat, araçlar en az 4 saat içerisinde (bulunduğunuz yere göre değişebilir) ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehirler arası otobüs fiyatları 325 TL ile 480 TL arasında değişiklik (Haziran ayı fiyatlarına göre) gösterebiliyor. Güncel fiyatları seyahat firmalarından öğrenebilirsiniz.

kdz-eregli-sahil-sahra-gulal.jpg

EĞERLİ'YE NE ZAMAN GİDİLİR?

Karadeniz iklimini gösteren Ereğli'de yağışlı ve ılıman bir iklim hakim. Bahar mevsimlerinde yoğun olan yağışlar sonucunda genellikle yağmur aldığı görülüyor. Yıllık ortalamalara göre sıcaklık 13 derece iken, yaz aylarında sıcaklık 41 dereceye kadar yükseliyor. En soğuk günleri şubat ayı olarak ölçülen bölgede termometreler -10 dereceyi gösteriyor.

Hava durumuna göre seyahat edeceğiniz bölgeye uygun kıyafetler tercih etmeniz öneriliyor. Önerilenlere göre tatil bölgesine kış aylarında (Kasım - Mart ayları arası) oldukça soğuk olmasından dolay şehri ve ilçeyi ilkbahar ile yaz aylarında (Mayıs - Ekim arası) ziyaret etmeniz öneriliyor. Mayıs aylarında Ereğli bölgesinde sahil şeridini kapsayan yeşillikler sizi mest edebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN