TBMM program değişikliğine gitti: İki haftalık yoğun mesai yarın başlıyor

TBMM program değişikliğine gitti: İki haftalık yoğun mesai yarın başlıyor

TBMM 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler nedeniyle program değişikliğine gitti. İki haftalık yoğun program kapsamında yasama faaliyetlerine pazartesi başlanacak. Gündemde; Finlandiya'nın NATO üyelik protokolünün onaylanması, Deprem Araştırma Komisyonu çalışmaları, 7.Yargı Paketi gibi önemli maddeler var.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Pazartesi itibarıyla iki haftalık yoğun çalışma programına giriyor. Bu süreçte 7.Yargı Paketi, Deprem Araştırma Komisyonu çalışmaları, geçici işçilerin kadroya alınması düzenlemesi ve Finlandiya'nın NATO üyelik protokolünün onaylanması için 2 hafta daha mesai yapma kararı alındı.

'Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, pazartesi günü Genel Kurul'da görüşmelerine başlanacak. Kanun teklifi, tarımsal üretimin planlanması, gıda güvencesi, güvenliğinin sağlanması, verimliliğin artırılması, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin tesisine yönelik düzenlemeler öngörüyor.

DEPREM ARAŞTIRMA KOMİSYONU

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin tüm boyutlarıyla araştırılması için kurulan Deprem Araştırma Komisyonu, pazartesi gününden itibaren çalışmalarını yürütecek.

Cumhurbaşkanı seçiminde, AK Parti ve MHP gruplarının adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kararlaştırmasının ardından, Millet İttifakı'ndan TBMM'de grubu bulunan CHP ve İYİ Parti'nin de adayları için grup kararı alması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM'ye gönderilen, Finlandiya'nın NATO'ya katılımına ilişkin protokolün onaylanmasına dair kanun teklifinin, önce Dışişleri Komisyonu, ardından da Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN