Tehlike çanları yeniden çalıyor: Müsilaj geri mi dönüyor?

Tehlike çanları yeniden çalıyor: Müsilaj geri mi dönüyor?

İstanbul'da geçtiğimiz mart ayında görülen müsilaj benzeri kirlilik Tuzla ve Kadıköy sahillerinde görüldü. Müsilaj ise Tekirdağ sahillerinde ise küçük parçalar halinde yeniden ortaya çıktı.

Bu sabah saatlerinde Tuzla ve Kadıköy sahillerinde müsilaj benzeri kirlilik drone kameralarına yansıdı. Uzmanlar, geçtiğimiz yıl Mart ayında görülen müsilajın hava sıcaklıklarının arttıkça tekrar görüleceğini belirtmesinin ardından Tekirdağ sahillerinde parçalar halinde yeniden kendini göstermeye başladı.

TEKİRDAĞ'DA MÜSİLAJ KENDİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI

Geçen yıl Marmara Denizi’ni tehdit eden müsilaj, havaların ısınmasıyla Tekirdağ sahillerinde küçük parçalar halinde yeniden ortaya çıktı. Tekirdağ sahillerinin bazı kesimlerinde ise ‘kızıl gelgit’ olarak adlandırılan ince kızıl tabakalar görüldü.

4447918.jpg

Geçen yıl ilk defa Tekirdağ sahillerinde görülen müsilaj, parçalar halinde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi sahillerinde yeniden kendini göstermeye başladı. Küçük parçalar halinde sahile yakın kısımlarda bulunan deniz salyası, denizin üzerini ince bir tabaka halinde kapladı.

4447914.jpg

DENİZ RENK DEĞİŞTİRDİ

Tekirdağ sahillerinde bazı noktalarda ise deniz renk değiştirerek kızıllaştı. ‘Kızıl gelgit’ olarak adlandırılan ve mevsimsel reaksiyonlar nedeniyle renk değiştiren denizde ince çizgiler halinde kızıllıklar oluştu. Uzmanlar, deniz yüzeyindeki kırmızı rengin sebebinin, ‘kızıl gelgit/alg patlaması’ olarak adlandırılan biyolojik olaya bağlı doğal bir süreç olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN