Tehlike giderek büyüyor! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vakalarla ilgili kırmızı alarm verdi: İlk sırada yine İstanbul...

Tehlike giderek büyüyor! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vakalarla ilgili kırmızı alarm verdi: İlk sırada yine İstanbul...

Türkiye'de yeni salgın alarmı resmen verildi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vakaların en yaygın olduğu 5 ili açıkladı. Vakaların yüksek olduğu illerin başında İstanbul gelirken, listenin devamında Ankara, Gaziantep, Kocaeli ve Diyarbakır yer aldı...

ESMAGÜL KOÇAK

Son zamanlarda artan kızamık vakalarına değinen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vakaların yüzde 80'inin İstanbul'da olduğunu belirtti. Göçlerden kaynaklı kızamık vakalarında artış yaşandığını aktaran Bakan Koca, en etkili korunma yönteminin ise aşı olduğunu söyledi.

GÖÇLERLE BİRLİKTE VAKALAR DA ARTTI

Kızamık vakalarındaki artışın nedeninin göç olduğunu vurgulayan Bakan Koca, "Kızamıkla ilgili göçle vakaların arttığını biliyoruz. Korunmanın en etkili yolu aşı. Aşı ile ilgili bilim kurulunun güncellediği şekilde çocuklarımıza aşıların ihmal edilmemesi önemli. Bizde kızamık vakaları 2-3 ay öncesine göre giderek azaldı. Endişe edilecek bir durum yok. Sayılar giderek azalıyor." sözlerini kullandı.

haber-6-ic.jpg

KAPANMA SÜRECİNİN GERİ DÖNMESİ ASLA SÖZ KONUSU DEĞİL

Son zamanlarda dünyada tekrar yayılan koronavirüs varyantının Türkiye'ye sıçramadığı bilgisini de veren Bakan Koca, şu açıklamalarda bulundu:

"Hala Kovid görülüyor mu, evet. Bu dönemde giderek mutasyonlarda etkinliği daha da azalan bir varyant dönemi görüyoruz. Vatandaşımız endişelenmesin. Hastane yatışı artıran herhangi bir durum söz konusu değil. Ülkemizde görülmedi. Asla kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil. Griple nasıl mücadele ediyorsak aynı şekilde olacak"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN