Altın dolu battaniyeyi yanlışlıkla depremzedelere gönderdi: Yardım edecekken mağdur olduk

Altın dolu battaniyeyi yanlışlıkla depremzedelere gönderdi: Yardım edecekken mağdur olduk

Bayburt’ta yaşayan temizlik işçisi Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evde bulunan bir battaniyeyi depremzedelere yardım için gönderdi. Aylar sonra içinde biriktirdiği altınlarının olduğu battaniyeyi gönderdiğini fark eden talihsiz işçi, deprem bölgesine “Siz üşümeyin diye göndermiştik yardım etmek isterken mağdur olduk” diye seslenerek altınlarını bulanların ulaştırmasını istedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Bayburt’ta da yardımlar toplandı. Yardım kampanyasına destek vermek isteyen asgari ücretle çalışan temizlik işçisi Mecnun Şener de bazı yardımlarla birlikte evde bulunan bir battaniyeyi gönderdi.

ALTIN DOLU BATTANİYEYİ DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERDİ

Şener, 2 ay sonra yıllardır çalışıp biriktirdiği eşinin kolyesi, küpeleri, yüzükleri ve çocuklarının bilekliklerinin olduğu altınların, depremde gönderdiği battaniye içinde olduğunu fark etti.

Hayatının şokunu yaşayan temizlik işçisi Şener birikimini, çocuklarının rızkını yanlışlıkla deprem bölgesine gönderdiğini anladı. Yardım araçlarına battaniyeyi teslim ettiğini söyleyen Şener, battaniyenin hangi ile gönderildiğini bilmediğini, belirterek, altınlarını alan depremzedeye çağrıda bulundu. Gerekli yerlere başvuruda bulunan Şener, mağduriyetinin giderilmesini talep etti.

DEPREMZEDELERE SESLEDİ: ALAN LÜTFEN GERİ GÖNDERSİN

Yardım etmek isterken mağdur olduğunu belirten Şener, “Battaniyeyi Bayburt Belediyesinin başlatmış olduğu kampanya dahilinde görevlilere teslim ettim. Bulan, gören varsa lütfen ulaştırsın. Elimdeki battaniyenin aynısıydı, birini deprem bölgesine gönderdik, diğerini de biz kullanıyoruz. Göndermiş olduğum battaniyenin içinde altınlar vardı, kendi elimle oraya koymuş, saklamıştım. Deprem olacağını bilmiyorduk, nereden bilebilirdik. Apar topar battaniyemizi depremzedeler üşümesin diye gönderdik. Altınları bulan kardeşlerimiz yetkili arkadaşlara iletsinler, göndersinler" dedi.

Çocuklarının isimlerinin yazılı olduğu bilekliklerinin de olduğunu söyleyen Şener, “Kolye ve bilekliklerin üzerlerinde Aylin, Ramazan, Mecnun, Ennure yazılıydı. Net bilmiyorum o yüzden 7-8 bin liralık bir maddi değeri vardır altınların. Belki daha fazla da olabilir. Bir adet yüzük vardı, 3 adet künye vardı, zincir kolye vardı. Çocuğumun doğum hediyesi olarak alınan künyesi vardı, üzerine Ramazan-04.11.2020 yazıyor" şeklinde konuştu.

‘YARDIM ETMEK İSTERKEN MAĞDUR OLDUK’

Asgari ücretle çalışarak yaptığı birikimin yok olmasına üzüldüğünü ve ihtiyacı olduğunu belirten Şener, “Yardım etmek isterken mağdur olduk, mağduriyetimizin giderilmesini istiyorum. Depremzede vatandaşlardan, duyarlı vatandaşlardan altınlarımı göndermelerini istiyorum, başka bir şey istemiyorum. İnşallah gelir diyoruz, aradan 2 ay geçmiş o ayrı mesele. Bir hafta önce altınlarımızın olmadığını fark ettik. Her yeri döküp, boşalttık, aradık, bulamadık. Kendi elimle bu battaniyenin içine altınları koydum, dolabın üzerine battaniyeyi kaldırdım. 7 Şubat’ta battaniyeyi göndermemle bu iş başımıza geldi" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN