Temmuz asgari ücret zammı ortaya çıktı! Bakan müjdelemişti, rakam netleşti: İşte yeni asgari ücret

Temmuz asgari ücret zammı ortaya çıktı! Bakan müjdelemişti, rakam netleşti: İşte yeni asgari ücret

Asgari ücrette ara zam için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Ara zam tarihine son 1 ay kala gündemde yer alan asgari ücrete dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklama geldi. Asgari ücret zammına dair heyecan verici açıklamaların yanı sıra zam miktarına dair değerlendirmeler yaptı. İşte tüm detaylar...

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA SON GÜNLER

Asgari ücrette ara zam için son günlere giriş yapıldı. Milyonlarca asgari ücretli tarafından merak edilen maaş zammına dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Asgari ücret zammına dair heyecanlandıran ifadelere değinen Vedat Bilgin, milyonların dikkatini çeken bir açıklamada bulunmuştu.

Ülkemizde sürekli olarak yükselen enflasyonun altında çalışanların kaldığını belirterek temmuz ayında gelece kolan zam miktarına dair araştırmalar sürüyor. Asgari ücrete ne kadar zam geleceği henüz netleşmemişken bazı tahminler bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde asgari ücrete dair açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayında yapılacak zamma dair ipucu verdi. Alım gücünü koruyacak bir zam yapılacağını belirterek 2022 senesindeki gibi yüksek bir rakamın açıklanma ihtimalini gözler önüne serdi.

250120231254131162509.jpg

VEDAT BİLGİN'DEN ARA ZAM AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamalarında asgari ücretin dolar karşısındaki değerine değindi. Asgari ücreti 455 doların üzerine çıkartarak Cumhuriyet tarihinde en yüksek seviyeye yükseltildiğini vurguladı.

Temmuz ayında yapılacak ara zam için de aynı durumun geçerli olacağını vurguladı. Vedat Bilgin'in açıklamalarına göre asgari ücretteki yaklaşımı ortalama 500 dolar civarında olacağının altını çizdi. 500 dolara denk bir asgari ücret düzenlenmesine dikkatleri çekti.

4ugdxembmvk75fkzvgkv4c4g5m.jpg

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamalarına göre, asgari ücret artış gösterdikçe bütün ücretlerde artış görülüyor. Asgari ücrette daha önce atılmamış bir adım atıldığını belirterek, verginin dışında kaldığını açıkladı.

Asgari ücret üzerinden bir buçuk yıldır vergi alınmadığını belirtti. Temmuz ayında alım gücünü koruyacak şekilde düzenleneceği belirtilen asgari ücretin 500 dolar seviyelerinde olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN