Tepkiler çığ gibi büyüyor! Vatandaşlar artan fiyatlara isyan ediyor! Bu kadar da olmaz denildi

Tepkiler çığ gibi büyüyor! Vatandaşlar artan fiyatlara isyan ediyor! Bu kadar da olmaz denildi

Yapılan zamlar vatandaşları isyan ettirdi. 2022 yılı itibarıyla pek çok ürüne zam yapılırken gıda sektörüne gelen zamlar vatandaşların cebini yakıyor. Susam, pekmez ve un fiyatlarının artması ile birlikte simide de zam yapıldı. Geçtiğimiz günlerde 2-3 ilde yapılan zamlar vatandaşları bıktırdı.

Türkiye'de en çok tüketilen gıda ürünlerinden biri olan simit fiyatı oldukça dikkat çekiyor. İstanbul'da 5 TL'den satılan simidin fiyatı bazı illerde 10 TL'ye kadar çıkmaktadır. Bazı illerde ise 3-4 TL arasında olduğu bilinen simit fiyatlarına tepki her geçen gün artıyor. Artan fiyatlar vatandaşları isyana sürüklüyor.

SİMİT FİYATLARINA TEPKİ BÜYÜYOR

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan simit her geçen gün zamlanırken vatandaşlar da bu duruma tepki gösteriyor. İstanbul Un İş Esnaf ve Sanatkarlar Odası simit fiyatlarına zam talebinde bulundu. Ucuz olduğu için birçok kişinin tercihi olan simit fiyatlarına zam yapılması dikkat çekerken 5 TL’nin bile pahalı olduğu söyleniyor. İstanbul'da 5 TL'den tezgahlarda yer alan simitler için zam talebinde bulunulması tepkilere yol açtı.

Simit fiyatlarına zam yapılacak

SİMİT 8 TL Mİ OLACAK?

TV100’ün haberine göre İstanbul Un-İş Esnaf ve Sanatkarlar Odası, simit, açma ve poğaçanın eski kar marjlarına gelmesi için 8 TL'den satılması için talepte bulundu.

VATANDAŞLARIN TEPKİSİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Simit için zam talebi gündemde yer alırken vatandaşlarda tepkilerini dile getiriyor. Zam talebi ile ilgili yapılan yorumlar oldukça dikkat çekiyor. “Asla yemem, karın da doyurmuyor. Sıcak sıcak evde yaparım daha iyi” yorumu yapıldı.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN